Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Broodzakken wijzen Gentse senioren op hun rechten

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Broodzakken

Nog altijd maken senioren met een beperkt inkomen of met een zorgbehoefte te weinig aanspraak op de rechten die ze hebben. Daarom liet OCMW Gent 55.000 broodzakken drukken, die deze maand bij 110 bakkers worden verspreid, en waarop 65-plussers wordt gewezen op de financiële voordelen waarvoor ze mogelijk in aanmerking komen.

“Uit eigen financieel onderzoekt blijkt dat ouderen vaak niet alle sociale voordelen ontvangen waarop ze recht hebben. Dat geldt zeker voor 65-plussers die hulp nodig hebben bij dagelijkse taken en een pensioen hebben dat lager is dan 1.170 euro (als alleenstaande)”, zegt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Bedrag kan oplopen tot 500 euro per maand

“De meeste problemen doen zich voor bij de “THAB”, de Tegemoetkoming voor Hulp aan Bejaarden. Maar liefst de helft van de senioren, die daarop recht heeft, ontvangt deze niet. Uit onwetendheid, omdat ze de weg niet kennen of omdat aanvraagprocedures zo ingewikkeld zijn dat ze niet weten hoe eraan te beginnen. Terwijl het toch gaat om een bedrag dat soms kan oplopen tot ruim 500 euro per maand, boven op hun pensioen”, stelt Rudy Coddens.

Ga langs bij uw lokaal dienstencentrum of welzijnsbureau

“Daarom steken we een tandje bij. Met deze laagdrempelige campagne sporen we 65-plussers aan om langs te gaan bij een lokaal dienstencentrum of welzijnsbureau van OCMW Gent. De maatschappelijk werker daar kijkt na waarop de mensen recht hebben en helpt hen bij alle administratie voor hun aanvraag”, geeft Rudy Coddens nog mee.

Om welke financiële voordelen het gaat, kunt u lezen op de website van OCMW Gent: www.ocmwgent.be/voordelen65.

Journalisten kunnen contact opnemen met Nel Martens, communicatieambtenaar OCMW Gent, 0473 33 77 53.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0