Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Seniorenweek: kiezen uit 27 verschillende activiteiten

OCMW Gent  »  Seniorenweek
affiche Seniorenweek

Houd alvast de week van maandag 20 tot en met zondag 26 november vrij, want dan is het weer Seniorenweek. Tijd om u te vervelen zult u niet hebben want u kunt uit maar liefst 27 verschillende evenementen kiezen. 

Omdat Gent steeds meer kleur krijgt, gaat ook de Seniorenweek dit jaar heel nadrukkelijk de (inter)culturele toer op.

Belangrijk! Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf 24 oktober.

 

 

Interculturele brunch

OCMW Gent, Stad Gent en de Seniorenraad stelden alweer een boeiend programma samen. Eén van de blikvangers is een zuiderse, interculturele brunch op 23 november, in samenwerking met de Turkse Unie en de Afrikaanse gemeenschap.

Verder is er de wandeling ‘Turkije aan de Leie’ in de Sleepstraat en Dampoort, over de leefomstandigheden van de eerste Turkse ‘gastarbeiders’ 50 jaar geleden.

Jong en Oud

Bruggen slaan tussen de generaties gebeurt in 2 intergenerationele filmcafés, waarbij jong en oud samen naar een verrassingsfilm kijken en daarna ervaringen uitwisselen.

De studenten van het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen verwachten de dames voor een brushing en make-up en de heren voor een scheerbeurt.

Aperitiefconcert Politieharmonie en Bal Römantiek

Een primeur dit jaar is het optreden van de Koninklijke Gentse Politieharmonie in Het Pand in Onderbergen op zondag 26 november.

Het traditionele Seniorenbal in de Opera is in een nieuw kleedje gestoken en heet voortaan Bal Römantiek. Naast de klassieke dansen zoals walsen kunt u ook swingen op populaire muziek. Een danspartner is dus niet nodig.

Een geheide publiekstrekker is het concert van De Romeo's in het ICC op 21 november.

Programma

Het volledige programma van de Seniorenweek vindt u in het onderaan bijgevoegde document. Of u kunt het hier online consulteren.

In alle lokale dienstencentra, Open Huizen van Stad Gent, Gentinfo-punten en welzijnsbureaus van OCMW Gent ligt ook een gratis programmabrochure.

Inschrijven

Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf 24 oktober. Online op www.stad.gent/seniorenweek/programma of via Gentinfo: 09 210 10 10 (maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur).

Uw toegangskaarten kunt u vanaf 6 november afhalen in de Stadswinkel in de Raadskelder onder het belfort, Botermarkt 17a in 9000 Gent. De Stadswinkel is elke werkdag open van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.

U betaalt 5 euro per activiteit of 1 euro als u van het kansentarief (KT) geniet.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0