Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Assistentiewoningen Wibier breidt uit

OCMW Gent  »  Assistentiewoningen Wibier
EEn beeld van hoe de nieuwe assistentiewoningen er uit zullen zien

Op de site van woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg legden burgemeester Daniël Termont, OCMW-voorzitter Rudy Coddens en enkele bewoners op 26 oktober de eerste steen voor de uitbreiding van de assistentiewoningen Wibier.

Begin 2019 kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen.

 

 

Assistentiewoningen (de opvolgers van de vroegere serviceflats) zijn individueel aangepaste woningen, waarin 65-plussers alleen of met hun partner zelfstandig verblijven in een sociaal veilige omgeving. Alle woningen van Wibier zijn rolstoeltoegankelijk en aangepast aan slechtzienden en slechthorenden.

De nieuwbouw is een uitbreiding van de huidige assistentiewoningen Wibier, die er al sinds 2001 staan. Het gaat om 20 gelijkvloerse woningen voor koppels rond een binnentuin.

30 flats en polyvalente ontmoetingsruimte

Daarnaast verrijst nu een nieuwbouw met 30 flats, ondergebracht in 2 bouwvolumes van 3 verdiepingen:

  • 21 flats met 1 slaapkamer (70 m2)
  • 9 flats met 2 slaapkamers (85 m2)

Elk appartement heeft een terras. 

 

 

 

 

De nieuwe wooneenheden staan ook open voor alleenstaanden. Elke Gentse 65-plusser die met enige ondersteuning nog zelfstandig kan wonen, is er welkom.

Voorts komt er een polyvalente ontmoetingsruimte voor alle bewoners.

Het hele project kost ongeveer 7,5 miljoen euro.

Gemengd project: huren of investeren

10 assistentiewoningen worden op klassieke wijze verhuurd tegen een dagprijs, aan senioren met een gewoon of beperkt inkomen. Zij komen bovendien, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking voor een financiële tussenkomst door het OCMW.

De overige 20 flats worden ter beschikking gesteld via een obligatie met woonrecht. U koopt dan niet de assistentiewoning, maar een obligatie met dezelfde waarde. In ruil mag u in de assistentiewoning wonen en krijgt u korting op de dagprijs.

Geïnteresseerdenlijst

Interesse? Geef uw naam door aan de dienst Advies, Oriëntatie en Opname (AOO) van het OCMW en u wordt volgend jaar uitgenodigd voor één van de infosessies.

Meer info vindt u in het bijgevoegde persbericht.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0