Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

37 Gentse senioren vinden nieuwe thuis in assistentiewoningen De Zonnetuin

OCMW Gent  »  Assistentiewoningen De Zonnetuin
Assistentiewoningen De Zonnetuin

Aan de Hutsepotstraat in Zwijnaarde, op de site van OCMW-woonzorgcentrum Zonnebloem, openden burgemeester Daniël Termont en OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens op vrijdag 23 februari De Zonnetuin. 

De 27 assistentiewoningen vormen de nieuwe thuis voor 37 Gentse senioren, zowel alleenstaanden als koppels.

 

 

 

De Zonnetuin is, na Wibier in Sint-Amandsberg (20 woningen), seniorenflats Ter Pielvaecx in het Sint-Elisabethbegijnhof (20 flats) en Antoniushof aan het Rabot (88 appartementen) de vierde groep van erkende assistentiewoningen die OCMW Gent in eigen beheer heeft. Daarnaast beheert het OCMW samen met de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent de 19 erkende sociale assistentiewoningen Botermarktpoort in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg.

Assistentiewoningen (de opvolgers van de vroegere serviceflats) zijn individueel aangepaste woningen waarin 65-plussers alleen of met hun partner zelfstandig verblijven en een beroep kunnen doen op professionele zorgverlening.

Ondersteuning verzekerd vanuit Zonnebloem en De Mantel

Zo kunnen de bewoners voor crisishulp, tijdelijke thuiszorg en ergotherapeutisch advies terecht  in het woonzorgcentrum Zonnebloem en in het lokaal dienstencentrum De Mantel, dat op dezelfde site op 9 september de deuren opent.

Woonassistent

Daarnaast zijn de bewoners met al hun vragen rond zorg, welzijn en wonen welkom bij de woonassistent, die elke week een zitdag heeft in het woonzorgcentrum.

27 rolstoeltoegankelijke flats

De Zonnetuin bestaat uit 27 rolstoeltoegankelijke flats: 19 flats met 1 slaapkamer (85 m2) en 8 flats met 1 slaapkamer en een extra hobbykamer (96 m2). Alle appartementen hebben een terras en parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage.

Op wandelafstand zijn er bus-en tramhaltes. Met tram 21 kunnen de bewoners vlot het Sint-Pietersstation en de Gentse binnenstad bereiken.

Investering van 6,5 miljoen euro

Alle appartementen zijn heel energiezuinig, onder meer door een doorgedreven gevel- en dakisolatie, vloerverwarming en driedubbel glas. Op het dak zijn 45 zonnepanelen geplaatst.

Aan het project hangt een prijskaartje van 6,50 miljoen euro.

Gemengd project: huren of investeren

Een derde van de appartementen wordt op de klassieke wijze verhuurd tegen een dagprijs. Bewoners met een beperkt of gewoon inkomen komen, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking voor een financiële tussenkomst door het OCMW.

De overige 18 flats worden ter beschikking gesteld via een obligatie met woonrecht. U koopt dan niet de assistentiewoning, maar een obligatie met dezelfde waarde. In ruil mag u in de assistentiewoning wonen en krijgt u korting op de dagprijs.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0