Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Week van de Dienstverlening in de lokale dienstencentra

OCMW Gent  »  Week van de Dienstverlening
Week Dienstverlening

Alle lokale dienstencentra stellen hun dienstverlening in de kijker tijdens de Week van de Dienstverlening van 24 tot en met 28 april.

 

 

 

 

 

 

 

Ergotherapie aan huis, boodschappen doen, lichaamsverzorging, sociaal advies, hulp bij administratie …. In de lokale dienstencentra ontdekt u een week lang wat sociale dienstverlening voor u kan betekenen.

Sneukeltoeren in De Boei

De Boei organiseert 2 sneukeltoeren langs buurtorganisaties:

  • op donderdag 20 april in Mariakerke (vertrek om 14 uur aan het Open Huis in de Kasteeldreef 6);
  • op donderdag 27 april in de Bloemekenswijk (vertrek om 14 uur aan het Open Huis De Blomme ind e Franscisco ferrerlaan 273b).

Bedoeling is dat u tijdens een leuke wandeling halt houdt bij wijkverenigingen (buurthuis, kringloopwinkel, de bibliotheek,...), waar u bij een versnapering verneemt waarvoor u bij die organisaties allemaal terechtkunt.

Gratis, maar gelieve u vooraf in te schrijven bij De Boei.

Soepbedeling in De Knoop

Tijdens een 'soep op de stoep-actie' op dinsdag 25 april verdeelt De Knoop tussen 11 en 12 uur soep in de woonblokken rond het Papeleupark in Ledeberg. Een ideaal moment om buurtbewoners te informeren op welke dienstverlening ze in De Knoop een beroep kunnen doen.

Infomomenten

In de meeste lokale dienstencentra zoals De Boei, De Thuishaven, De Regenboog, Speltincx en Ten Hove zijn er infomomenten, waarbij medewerkers in alle activiteitengroepen langsgaan om de dienstverlening van het centrum voor te stellen.

Week van de Valpreventie

Ergotherapie is ook een vorm van dienstverlening. Met tips voor kleine aanpassingen aan uw woning zorgt de ergotherapeut van uw lokaal dienstencentrum ervoor dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen en valpartijen vermijdt.

 

Vandaar dat de Week van de Valpreventie samenvalt met de Week van de Dienstverlening.

Ludiek valpreventieparcours

Een ongeluk schuilt vaak in een kleinigheid. Dat willen De Waterspiegel (op maandagnamiddag 24 april), De Boei (op woensdagnamiddag 26 april) en De Thuishaven (op vrijdagnamiddag 28 april) duidelijk maken met een ludiek valpreventieparcours.

Gezelschapsspel in Wibier

Wibier pakt op donderdagnamiddag 27 april uit met 'Huisje weltevree', een ganzenbordspel met vragene n bewegingsoefeningen over de veiligheid in uw woning.

Gratis proefsessies bewegingsactiviteiten in De Vlaschaard

Door meer te bewegen, kunt u zelf het risico op vallen aanzienlijk verkleinen.

Daarom organiseert De Vlaschaard een week lang gratis proefsessies: genki (op 24 april), qi gong (op 25 april), kiné-pong en rollatordans (op 26 april), zwemmen en bewegen op muziek (op 27 april) en zumba plus Nordic walking (op 28 april).

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0