Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Stad en OCMW bevragen 1.200 Gentse senioren

OCMW Gent  »  Ouderenbehoeftenonderzoek
ouderenbehoeftenonderzoek

Bent u 65-plusser en woont u in Gent? Schrik dan niet als de komende weken een enquêteur voor uw deur staat.

Hij of zij is door Stad Gent en OCMW Gent op pad gestuurd om te peilen naar het welzijn van de Gentse senioren. De resultaten vormen een leidraad waarop Stad en OCMW hun ouderenbeleid baseren Laat uw stem dus zeker horen!

 

 

 

 

Stad en OCMW willen hun ouderenbeleid zo goed mogelijk afstemmen op de noden en wensen van de Gentse senioren. Hoe gaat het met hen? Voelen zij zich thuis in onze samenleving?

Leeftijdsvriendelijke stad

Gent wil een leeftijdsvriendelijke stad zijn waar iedereen ongeacht zijn of haar leeftijd, zich thuis voelt. Die gelijke kansen willen Stad en OCMW ook garanderen aan kwetsbare ouderen: senioren met een laag inkomen, met een fysieke of psychische beperking, met een migratieachtergrond.

100 vrijwilligers, 1.200 enquêtes, 90 vragen

De komende weken verdelen een 100-tal vrijwilligers 1.200 enquêtes in hun buurt. Ze geven uitleg en waar nodig helpen ze de mensen bij het invullen van de 90 vragen.

De  geselecteerde 1.200 personen vormen een wetenschappelijke dwarsdoorsnede van de Gentse senioren. De verhoudingen in leeftijd, geslacht, herkomst en woonplaats zijn exact die van alle Gentse senioren. Zo krijgen stads- en OCMW-diensten een duidelijk beeld van de evoluties bij alle senioren.

Eerste resultaten in het najaar

In het najaar worden de eerste resultaten verwacht. Begin 2018 verschijnt het volledig rapport.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0