Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Tournée Minérale in de lokale dienstencentra

OCMW Gent  »  Tournée Minérale
Logo tournee minerale

Ook de lokale dienstencentra doen mee aan Tournée Minérale en nemen in februari allerlei iniatieven om een maand lang een alcoholpauze in te lassen.

Dagelijks enkele pintjes of een paar glazen wijn bij het eten kunnen op termijn wel degelijk gezondheidsproblemen veroorzaken.

 

De Horizon

Bij het verlaten van de cafetaria kunt u van 5 tot en met 9 februari zelf uw promillegehalte controleren met een alcoholtest. Hoeveel is te veel?

Hoeveel alcohol drinkt een Belg gemiddeld en welke invloed heeft dat op uw lichaam? U verneemt het tijdens een gratis voordracht op vrijdagnamiddag 16 februari. Afronden doen we met een alcoholvrije cocktail.

De Regenboog

'Boven ons theewater' heet de voordracht van psychologe Sien Duquennoy over de voor- en nadelen van alcohol, tabak, drugs, slaapmedicatie en energiedrankjes. De klemtoon ligt op voldoende beweging en gezonde voeding.

Op woensdagnamiddag 21 februari. Gratis.

Speltincx

Elke dinsdagnamiddag van februari is er in de cafetaria een speciale mocktail (alcoholvrije cocktail) te krijgen.

Ten Hove

De hele maand loopt er in de cafetaria een speciale actie. Wie een alcolholvrij drankje bestelt, gooit een jeton in een vaas. Op het einde van de maand kunnen bezoekers raden om hoeveel jetons het gaat. De winnaar krijgt een leuk niet-acoholisch verrassingspakket.

Tegelijk loopt er doorlopend een alco non-alco quiz, waaraan iedereen vrij kan deelnemen.

 

 

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0