Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Laatste 2 assistentiewoningen De Zonnetuin te koop

OCMW Gent  »  Tweede inschrijvingsperiode De Zonnetuin
Zicht op het interieur woning DEe Zonnetuin

Op maandag 21 augustus start de tweede inschrijvingsperiode voor het kopen van een woonrecht voor assistentiewoningen De Zonnetuin in Zwijnaarde.

U kunt hiervoor vanaf 9 uur telefoneren naar het nummer 09 266 93 85.

Deze tweede inschrijvingsperiode loopt tot en met 31 oktober.

 

 

Van de 18 assistentiewoningen waarvoor u een woonrecht kunt kopen, zijn er na de eerste inschrijvingsronde nog 2 beschikbaar: een grote woning met 2 slaapkamers en een standaardwoning met 1 slaapkamer.

De Zonnetuin opent begin 2018

Begin 2018 opent aan de Hutsepotstraat in Zwijnaarde, op de site van woonzorgcentrum Zonnebloem, een nieuw complex assistentiewoningen de deuren: De Zonnetuin. Het telt 27 ruime appartementen die voorzien zijn van alle comfort:  

  • 19 flats van 85 m2, met 1 slaapkamer
  • 8 flats van 96 m2, met 2 slaapkamers.

Zelfstandig wonen met ondersteuning

Alle 27 woongelegenheden staan open voor Gentse 65-plussers – zowel koppels als alleenstaanden- die met enige ondersteuning nog zelfstandig kunnen wonen in een aangepaste, rolstoeltoegankelijke en sociaal veilige omgeving.

Obligaties met woonrecht

18 assistentiewoningen worden aangeboden via de formule van obligaties met woonrecht. U koopt dan niet de assistentiewoning, maar een obligatie met dezelfde waarde. In ruil mag u in de assistentiewoning wonen en krijgt u korting op de dagprijs.

Meer uitleg hierover vindt u hier.

Infosessies verhuur

De overige 9 woningen worden te huur aangeboden., In de loop van september vinden hierover infosessies plaats.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0