Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

De Thuishaven en basisschool Blaisantnest winnen wedstrijd Jong en Oud in Gent

OCMW Gent  »  Winnaars Jong en Oud
winnende project

Kinderen leren lezen en oudere buurtbewoners uit hun isolement halen. Met dat project wonnen lokaal dienstencentrum De Thuishaven en basisschool Blaisantnest uit de Rabotwijk de wedstrijd Jong en Oud in Gent.

De initiatiefnemers kregen van OCMW-voorzitter Rudy Coddens en schepen van Jeugd Elke Decruynaere een cheque van 750 euro.

 

 

 

De jaarlijkse wedstrijd ‘Jong en Oud in Gent’ is een gezamenlijk initiatief van Stad Gent en OCMW Gent en beloont (buurt)initiatieven die jong en oud samenbrengen. Zulke activiteiten leiden tot meer wederzijds respect en begrip en maken van Gent een leeftijdsvriendelijke stad.

Samen leren lezen

De eerste prijs van de editie 2017 ging naar het project 'Samen leren lezen'.

Via De Thuishaven vond basisschool Blaisantnest oudere buurtbewoners, die bereid waren om twee keer per week anderstalige leerlingen uit het eerste lererjaar te helpen bij het technisch lezen en taalspelletjes met hen te spelen.

Senioren worden zo uit hun isolement gehaald en de Nederlandse taalkennis van de kinderen gaat er met rasse schreden op vooruit.

De Kleurdooskleuters in woonzorgcentrum De Vijvers

De tweede prijs, goed voor 500 euro, gaat naar 'De Kleurdooskleuters in woonzorgcentrum De Vijvers'.

Eén keer per maand bezoeken de oudste kleuters van De Kleurdoos het woonzorgcentrum om er samen met de bewoners spelletjes te spelen, te turnen, naar verhaaltjes te luisteren,...

Tijdens het schooljaar groeit het contact tussen de kinderen en de senioren. Ze zitten gezellig te keuvelen en er wordt ook al eens geknuffeld.

Wekelijks bezoek van onze leeskindjes

Dit project kroonde zich tot derde laureaat en ontving een geldprijs van 250 euro.

Leerlingen van de eerste graad van freinetschool De Harp uit de Bagattenstraat lezen elke week voor aan bewoners van het vlak bij gelegen woonzorgcentrum Priviliege.

De kinderen oefenen zo hun leesvaardigheden en de bewoners genieten elke week van hun vrolijke aanwezigheid.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0