Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Opvang asielzoekers

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Opvang asielzoekers

In opdracht van Fedasil zal Corsendonk/G4S Care in de stad Gent 250 asielzoekers opvangen op een speciaal daarvoor ingericht opvangponton ‘Reno’ dat aan de Rigakaai ligt. Het kernkabinet van de federale regering heeft dit beslist. De tijdelijke en aanvullende opvang die door Corsendonk/G4S wordt ingericht, werd in de loop van januari 2016 operationeel. Het stadsbestuur is alvast tevreden over het overleg met Corsendonk/G4S Care en rekent op een verdere goede samenwerking met bijzondere aandacht voor de geldende kwaliteitseisen.

Uiteraard zat de stad Gent samen met Corsendonck/G4s Care en het havenbedrijf om duidelijke afspraken te maken. Ook met de politie werd een charter opgemaakt.

Corsendonk/G4S Care voorziet in haar opvangcentra een omkadering door maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, opvoeders en  administratieve medewerkers om het leefklimaat binnen het centrum optimaal te houden. Een team van gespecialiseerde medewerkers zal hiervoor instaan.

Jean-Paul Van Avermaet, Managing Director G4S Belgium & Luxemburg, zegt: “We besteden veel aandacht aan overleg met het lokaal bestuur en zullen dit ook doen met de buurt en de lokale handel. We weten dat dit belangrijke factoren zijn voor een goede integratie van het centrum en zijn bewoners. Zo kunnen we een opvangcentrum uitbouwen dat voldoet aan de kwaliteitsstandaard van Fedasil.”

Voor meer informatie kan u zeker ook eens het persbericht van 16 december 2015 nalezen of een kijkje nemen op de website van de Stad Gent.

 

Perscontact:

Rudy Coddens
OCMW-Voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding
0476 491 536
rudy.coddens@stad.gent

Katrinka van Driel
Woordvoerder G4S België
0476 442 558
katrinka.vandriel@be.g4s.be

Corsendonk/ G4S Care
G4S is wereldleider in maatschappelijke dienstverlening die zich specialiseert in het outsourcen van business processen in sectoren waar security –en safety risico’s beschouwd worden als een strategische bedreiging.  De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S België stelt 6.000 mensen te werk en is marktleider met een zakencijfer van ongeveer 340 miljoen Euro. De Corsendonk groep omvat verschillende entiteiten en hanteert vanuit een sterk maatschappelijk verantwoord ondernemerschap het leitmotiv ‘gastvrijheid voor iedereen’.  Zij heeft reeds uitgebreide ervaring in de opvang van asielzoekers en baat vandaag samen met La Croix-Rouge reeds een opvangfaciliteit uit te Herbeumont.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0