Is er voor iedereen

Ten Hove

Begijnhofdries 15
9000 Gent

Tel. 09 266 88 88

ldc.tenhoveocmw.gent

Theater Ten Hove speelt 'Een nieuwe therapie in de psychiatrie'

Ten Hove  »  Over ldc Ten Hove  »  Nieuws  »  Theater Ten Hove
Theater Ten Hove

Theater Ten Hove pakt eind oktober, eind november andermaal uit met een nieuw, zelfgeschreven stuk: ''Een nieuwe therapie in de psychiatrie': over schizofrene patiënten die zich met historische personages identificeren. Ook Amerikaans president Donald Trump komt erin voor!

Reserveer nu alvast uw tickets voor één van de zes voorstellingen.

 

 

 

Psychiater Sigmund T’Hooft behandelt schizofrene patiënten die zich identificeren met een belangrijk historisch personage waardoor ze lijden aan een sterk meerderwaardigheidsgevoel. Dit belet hen om normaal in de maatschappij te functioneren. Ze voelen zich pas veilig in de rol van hun alter ego.

Nieuwe therapie: toneelstuk opvoeren

Aangezien medicijnen niet helpen, heeft Sigmund een nieuwe therapie bedacht die hij samen met zijn collega Guislaine De Geest wil uittesten: hij wil de patiënten een toneelstuk laten opvoeren en hen in de huid laten kruipen van hun oorspronkelijke zelf.

Zo wil hij hen opnieuw realiteitszin bijbrengen.

Volkse komedie met serieuzere ondertoon

Met 'Een nieuwe therapie in de psychiatrie' schreef Rita De Spiegeleire al haar achtste toneelstuk voor Theater Ten Hove. Met Walter Meerpoel voert ze ook de regie.

"Een volkse komedie met een serieuzere ondetoon", zo omschrijft ze zelf haar stuk. "Eigenlijk vluchten de personages uit hun monotoon bestaan.  Dat zie je ook bij ouderen waar de vereenzaming soms groot is. De gezelligheid is verdwenen uit de volksbuurten."

Praktische info

Er zijn 6 voorstellingen, telkens in de Rode Zaal van Ten Hove:

  • op vrijdag 27 oktober en 3 november om 20 uur;
  • op zaterdag 28 oktober en 4 november om 20 uur;
  • op zondag 29 oktober en 5 november om 15 uur.

De toegang bedraagt 5 euro.

Reserveer het best op voorhand uw kaarten. Dat kan ook telefonisch: 09 266 88 88.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0