Is er voor iedereen

De Liberteyt

Vroonstalledries 22
9032 Wondelgem

Tel. 09 216 10 00

wzc.deliberteytocmw.gent

10 jaar De Liberteyt

De Liberteyt  »  Over wzc De Liberteyt  »  Overzicht nieuws  »  10 jaar De Liberteyt
Charlie

Woonzorgcentrum De Liberteyt van OCMW Gent viert zijn 10de verjaardag. Het startschot van dit feestelijke jaar wordt in het weekeinde van 10 maart gegeven.

Met op vrijdag een receptie, waarop De Liberteyt een nieuwe en heel speciale bewoner voorstelt, de puppy Charlie (hiernaast op de foto) en een eigen huisaperitief boven de doopvont houdt. Op zondag is er een playbackshow en het hele jaar door zijn er bijzondere activiteiten.

 

 

Op zondag 12 maart is het exact 10 jaar geleden dat de eerste van 125 bewoners hun intrek namen in De Liberteyt, de opvolger van het inmiddels afgebroken rusthuis Sint-Jozef, aan de Vroonstalledries in Wondelgem.

Puppy Charlie

In die 10 jaar kwam De Liberteyt meermaals in het nieuws met vernieuwende en verrassende initiatieven. En dat is in dit jubileumjaar niet anders. Zo verwelkomt De Liberteyt in zijn midden een kleine gezelschapshond.

"Charlie is een Engelse spaniël, een King Cavalier Charles om precies te zijn, één van de zachtaardigste hondenrassen. Zij –want het is een teefje- is enorm gesteld op mensen en andere dieren", vertelt directeur Veronique Dierinck. "Zeker voor senioren die minder sterk in het leven staan, kan Charlie veel betekenen: een knuffel geven, vriendschap, affectie, blijdschap."

Huisaperitief Equiliber

De Liberteyt lanceert in dit jubileumjaar ook een eigen drankje, de Equiliber, perfect op maat van zowel vrouwen als mannen. Want een combinatie van een zoete elixir en een straffere jenever.

Openluchtcinema en zeepkistenrace

En er staat dit jaar nog van alles te gebeuren:

  • op zondag 12 maart een playbackshow voor bewoners en bezoekers;
  • in juni een rommelmarkt met aperitiefconcert;
  • tijdens de zomer gratis openluchtcinema in de tuin met de tweede editie van Cine Swingt;
  • in september een zeepkistenrace op de parking.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0