Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Doe-mee-week in de lokale dienstencentra

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  Nieuws  »  Doe-mee-week
doe-mee-week

Computer- en taallessen, salsa, koken, stoelvlechten, kalligrafie, fotobewerking, schilderen, filosofie, zumba... het valt zo gek niet te bedenken of u kunt het wel doen in één van de tien lokale dienstencentra, en dat tegen heel redelijke prijzen.

Tijdens de doe-mee-week kunt u een week lang gratis al die activiteiten uitproberen. Zo ervaart u meteen wat u ligt. De meeste lessen starten na de doe-mee-week, zodat u meteen kunt aansluiten. 

 

 

Eindelijk tijd om jong te zijn!

De doe-mee-week loopt van maandag 11 september tot en met vrijdag 15 september, behalve in Wibier, waar ze op dinsdag 12 september starten en afsluiten op maandag 18 september.

Inschrijven is niet nodig, uitproberen is de boodschap!

Nieuwe activiteiten

Elk jaar hebben de lokale dienstencentra nieuwe activiteiten voor u in petto. Zo kunt u bij De Boei voortaan mindfull mediteren. Is een potje wandelvoetbal meer iets voor u? Dan moet u bij Wibier zijn. Of wilt u online diensten en sociale netwerken zoals Facebook en Instagram leren gebruiken? Dat kan onder meer bij De Knoop.  

Programma

Het volledige programma van de doe-mee-week vindt u op de homepagina's van elk lokaal dienstencentrum. Volg daarvoor de links hieronder.

Programma De Boei

Programma De Horizon

Programma De Knoop

Programma De Regenboog

Programma De Thuishaven

Programma De Vlaschaard

Programma De Waterspiegel

Programma Speltincx

Programma Ten Hove

Programma Wibier

 

Ook in het gratis tijdschrift Wijs staat het programma. Vanaf eind augustus kunt u dat in elk lokaal dienstencentrum krijgen.

Feestelijk tintje en opendeurdagen

De doe-mee-week heeft ook een feestelijk tintje met extra animatie, hapjes en drankjes. Bij verschillende centra sluiten de opendeurdagen aan op de doe-mee-week.

Zo houdt De Waterspiegel op vrijdag 8 september een openingsfeest met spitburgers en crooner Mr. MoLoToV. Bij Ten Hove kunt u op woensdagmiddag 13 september duimen en vingers aflikken op een heus steakfestijn. De Thuishaven sluit de doe-mee-week dan weer af met een volksbal met frietkraam op vrijdag 15 september.

Lokaal dienstencentrum?

Lokale dienstencentra zijn gezellige ontmoetingsplaatsen waar u niet alleen terecht kunt voor tal van activiteiten en cursussen. Ze helpen senioren ook met alle vragen over zorg- en hulpverlening. Met dienstverlening en hulp aan huis zorgen ze ervoor dat wie een dagje ouder wordt, zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0