Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

Mail ons

Lokaal dienstencentrum De Mantel in Zwijnaarde gaat in de zomer van 2018 open

OCMW Gent  »  De Mantel
Een beeld van hoe De Mantel er uit zal zien

Op de site van woonzorgcentrum Zonnebloem in de Hutsepotstraat in Zwijnaarde legden burgemeester Daniël Termont en OCMW-voorzitter Rudy Coddens op 9 maart de eerste steen van De Mantel, het elfde lokaal dienstencentrum van OCMW Gent.

 

 

 

Vanaf de zomer van 2018 kunnen senioren uit Zwijnaarde terecht in De Mantel voor dienstverlening, activiteiten en vrijwilligerswerk. Daaraan is ook grote nood, want bijna een derde van de inwoners van Zwijnaarde is 60 jaar of ouder.

Een ontmoetingsruimte voor alle inwoners van Zwijnaarde

Het gebouw biedt ook onderdak aan een loket van de dienst Burgerzaken van Stad Gent, een GentinfoPunt en een politiepunt. Daarnaast zal De Mantel zijn lokalen ook ter beschikking stellen van plaatselijke verenbigingen. Zo wordt De Mantel een ontmoetingsruimte waar elke  inwoner van Zwijnaarde terecht met zijn of haar vragen.

Energiezuinig

Het gebouw kost ruim 3,20 miljoen euro -geld dat OCMW Gent haalt uit de verkoop van eigendommen- en is zeer energiezuinig met bv. zonnepanelen en een doorgedreven isolatie van vloeren en wanden. Dat past in de doelstellingen van Gent om tegen 2050 een klimaatneutrale stad te zijn.

 

 

 

 

Vlot bereikbaar

Met de eindhalte van tramlijn 21 én de parking van sporthal Hekers op wandelafstand is ook een vlotte bereikbaarheid verzekerd.

U leest meer over De Mantel in het bijgevoegde persbericht.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0