Is er voor iedereen

De Boei

Vaartstraat 2
9000 Gent

Tel. 09 266 34 88

facebook link
ldc.deboeiocmw.gent

Antennewerking Mariakerke

De Boei  »  Over ldc De Boei  »  Antennewerking Mariakerke
Fran Debrouwere

Senioren uit Mariakerke kunnen met hun zorg- en hulpvragen terecht bij Fran Debrouwere, het aanspreekpunt voor de antennewerking in hun wijk. Zij organiseert op regelmatige basis zitdagen op centraal gelegen plaatsen in de wijk en komt op vraag langs op huisbezoek.
 
Met de antennewerking wil De Boei dichter bij de mensen staan en zo optimaal tegemoetkomen aan de vragen en noden van senioren in Mariakerke. Samen met de buurtbewoners en -partners willen we senioren zo lang mogelijk zelfstandig en op een kwalitatieve manier thuis laten wonen.

 

Waarvoor kan je terecht in de antennewerking?

 

Je kan in de antennewerking terecht met vragen rond opname in een assistentiewoning (serviceflat) of woonzorgcentrum, praktische vragen (ondersteuning in het huishouden, aanpassingen aan uw woning, vervoer...), invulling vrije tijd (activiteiten lokale dienstencentra, vrijwilligerswerk) en sociale en administratieve aangelegenheden (premies, pensioen).


Buurtwandeling


Elke dinsdagnamiddag organiseert de antennewerking een wandeling in de Planetenwijk. Buren spreken om 14.30 uur af aan het speelpleinbrugje in de Planetenwijk en wandelen ongeveer een uur in de Groene Velden.

 

Zin om mee te wandelen? Neem contact op met Fran Debrouwere.


Buren voor buren


We willen buurtbewoners ook stimuleren om elkaar te helpen. Fran brengt behulpzame buren in contact met senioren die hulp kunnen gebruiken voor kleine dingen zoals: een brood meebrengen, een lamp vervangen, de vuilnisbak buitenzetten.

 

Het is veel aangenamer wonen in een buurt waar buren elkaar helpen. Een kleine moeite maakt vaak al veel verschil.


Contact


Fran Debrouwere werkt op woensdag (oneven weken), donderdag en vrijdag vanuit De Boei.


Je kan haar altijd telefonisch bereiken op 09 266 34 28 of 0473 31 79 77of via e-mail naar fran.debrouwere@ocmw.gent.

 

 

 
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0