Is er voor iedereen

De Knoop

Hundelgemsesteenweg 125
9050 Gent-Ledeberg

Tel. 09 266 45 80

facebook link
ldc.deknoopocmw.gent

Antennewerking Moscou-Vogelhoek

De Knoop  »  Over ldc De Knoop  »  Antennewerking Moscou-Vogelhoek
Antennewerking Chantal Boone

Senioren uit de wijk Moscou-Vogelhoek kunnen voortaan met hun zorg- en hulpvragen ook terecht bij Chantal Boone, het aanspreekpunt voor de nieuwe antennewerking in hun wijk.

Zij werkt op maandag en dinsdag vanuit lokaal dienstencentrum De Knoop aan de Hundelgemsesteenweg 125 en komt ook op huisbezoek. Daarnaast houdt Chantal zitdagen in het Open Huis De Porre in de Jules de Saint-Genoisstraat.

 

 

Met de antennewerking willen we dichter bij de mensen staan en zo beter en sneller tegemoetkomen aan de vragen en noden van senioren in de wijk Moscou-Vogelhoek. Samen met buurtorganisaties en -bewoners ondersteunen we senioren met een beginnende zorgbehoefte, zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Waarvoor kunt u terecht in de antennewerking?

U kunt in de antennewerking terecht met vragen rond opname in een assistentiewoning (serviceflat) of woonzorgcentrum, praktische vragen (ondersteuning in het huishouden, aanpassingen aan uw woning, vervoer,...), invulling vrije tijd (activiteiten lokale dienstencentra, vrijwilligerswerk) en sociale en administratieve aangelegenheden (premies, pensioen).

Buren voor buren

We willen buurtbewoners ook stimuleren om elkaar te helpen. Al was het maar voor 5 minuten: een brood meebrengen, een lamp vervangen, de vuilnisbak buitenzetten. Het is zoveel aangenamer wonen in een buurt waar mensen iets voor elkaar doen.

Telefoonster

Vanaf januari 2019 organiseert de antennewerking ook een telefoonster in de wijk Moscou. Leerlingen van 2 buurtscholen bellen om de 2 weken oudere buurtbewoners op voor een hartverwarmende babbel.

Contact

Chantal Boone werkt op maandag en dinsdag vanuit lokaal dienstencentrum De Knoop.

U kunt haar daar telefonisch contacteren op het nummer 0477 99 64 94 of via e-mail: chantal.boone@ocmw.gent.

Op uw vraag komt Chantal ook op huisbezoek.

Elke 4de woensdagnamiddag van de maand, tussen 14 en 16 uur, houdt Chantal zitdag in Open Huis De Porre, Jules de Saint-Genoisstraat 101 in Gentbrugge.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0