Is er voor iedereen

De Mantel

Hutsepotstraat 29
9052 Zwijnaarde

Tel. 09 266 98 55

facebook link
ldc.demantelocmw.gent

Antennewerking Sint-Denijs-Westrem en Afsnee

De Mantel  »  Over ldc De Mantel  »  Antennewerking Sint-Denijs-Westrem en Afsnee
antennewerker Fran Debrouwere

Senioren uit Sint – Denijs – Westrem en Afsnee kunnen met hun zorg- en hulpvragen terecht bij Fran Debrouwere, het aanspreekpunt voor de antennewerking in hun wijk. Fran organiseert op regelmatige basis zitdagen op centraal gelegen plaatsen in de wijk en komt op vraag langs op huisbezoek.

Lokaal dienstencentrum De Mantel wil zo dichter bij de mensen staan en optimaal tegemoetkomen aan de vragen en noden van senioren in Sint – Denijs – Westrem en Afsnee. Samen met de buurtbewoners en -partners willen we senioren zo lang mogelijk zelfstandig en op een kwalitatieve manier thuis laten wonen

 

Waarvoor kan je terecht in de antennewerking?

Je kan in de antennewerking terecht met vragen rond opname in een assistentiewoning (serviceflat) of woonzorgcentrum, praktische vragen (ondersteuning in het huishouden, aanpassingen aan uw woning, vervoer...), invulling vrije tijd (activiteiten lokale dienstencentra, vrijwilligerswerk), buurtzorg en sociale en administratieve aangelegenheden (premies, pensioen).

Zitdag

Antennemedewerker Fran Debrouwere organiseert elke 1ste en 3de dinsdag tussen 13.30 en 16.30 uur een zitdag in het Open Huis, Pastorijdreef 6 in Sint – Denijs – Westrem.

Buurtmaaltijd

Voorafgaand aan de zitdag is er elke 1ste en 3de  dinsdag van de maand een buurtmaaltijd. De buurtmaaltijd vindt plaats vanaf 11.30 uur in het Open Huis, Pastorijdreef 6 in Sint – Denijs – Westrem.

Voor € 5,50 kan je genieten van een verse maaltijd (soep, hoofdgerecht en dessert), klaargemaakt door IKOOK, het restaurant van Stad Gent.

Wij zijn geen sociaal restaurant. Alle oudere buurtbewoners zijn welkom, zowel koppels als alleenstaanden. Het sociaal contact staat voorop. Neem voor meer info en inschrijvingen contact op met Fran Debrouwere.

Buren voor buren

We willen buurtbewoners ook stimuleren om elkaar te helpen.  Fran brengt behulpzame buren in contact met senioren die hulp kunnen gebruiken voor kleine dingen zoals: een brood meebrengen, een lamp vervangen, de vuilnisbak buitenzetten.

Het is veel aangenamer wonen in een buurt waar buren elkaar helpen. Een kleine moeite maakt vaak al veel verschil.

Contact

Fran Debrouwere werkt op maandag, dinsdag en woensdag (even weken) vanuit De Mantel.
Je kan haar altijd telefonisch bereiken op 09 266 34 28 of 0473 31 79 77 of via e-mail naar fran.debrouwere@ocmw.gent.

 

 

 

 

 

 

 

 
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0