Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Sociale assistentiewoningen Botermarktpoort in Ledeberg

OCMW Gent  »  Senioren  »  Wonen voor senioren  »  Wonen met hulp  »  Assistentiewoningen  »  Sociale assistentiewoningen Botermarktpoort

De erkende sociale assistentiewoningen (SAW) Botermarktpoort in de Jozef Vervaenestraat zijn een gezamenlijk project van de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent en OCMW Gent.

Speciaal voor alleenstaanden en koppels met een laag inkomen die voldoen aan de voorwaarden van een sociale huisvestingsmaatschappij. De bewoner heeft verplicht een huurcontract met WoninGent en een dienstverleningscontract met OCMW Gent. Bewoners moeten ouder zijn dan 65 jaar en nog zelfstandig kunnen wonen.

Het complex bestaat uit 19 flats. Alle flats zijn rolwagenaangepast en met de lift bereikbaar. Er zijn drie flats bestemd voor koppels die om medische redenen aparte slaapkamers hebben. Alle andere flats hebben één slaapkamer.

Benieuwd hoe het er uit ziet? Bekijk hier alvast de virtuele rondleiding.

Dienstverlening

OCMW Gent is de beheerder van de sociale assistentiewoningen en staat in voor de dienstverlening.

Alle flats zijn uitgerust met een noodoproepsysteem. In crisissituaties garanderen we 24/24 en 7/7 dat er een verzorgende binnen het half uur langskomt om u te helpen. Deze dienstverlening wordt aangeboden door het Wit-Gele Kruis.

Voor andere dienstverlening rond thuiszorg (bv. boodschappen, helpen met koken, schoonmaken, …) kunt u een beroep doen op een thuiszorgdienst naar keuze. U kunt terecht in het Sociaal Restaurant De Knoop in de buurt voor warme maaltijden.

Vragen?

Voor vragen rond thuiszorg kunt u tijdens de kantooruren contact opnemen met woonassistent Peter Verelst en op de zitdag, dinsdagnamiddag in lokaal dienstencentrum De Knoop.

  • Contact: Peter Verelst is de woonassistent.
  • Adres:  J. Vervaenestraat, 2-12, 9050 Ledeberg
  • Telefoon: 09 266 95 38 - 0474 56 09 91
  • E-mail: Peter.Verelst@ocmw.gent
  • Bereikbaarheid met openbaar vervoer: tram 4, bus 41-42-43-44-48 halte botermarkt, bus 9 halte Ledebergplein.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0