Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Budgetbegeleiding

Lijkt u er niet in te slagen om de eindjes aan elkaar te knopen? Het OCMW helpt u om uw budget te ordenen en uw uitgaven onder controle te krijgen. U houdt uw budget wel volledig zelf in handen.

Hoe werkt het?

Ga eerst en vooral langs bij het welzijnsbureau in uw buurt. Daar zal een maatschappelijk werk(st)er uw situatie bekijken.

Als u het ziet zitten om samen te werken, krijgt u een budgetbegeleider toegewezen. Die zal samen met u een overzicht maken van uw inkomsten, uitgaven, schulden... Hij/zij zal ook samen met u nagaan hoeveel geld u nodig heeft voor uw gezin, bijvoorbeeld voor huishuur, inkopen, gas en elektriciteit... Daarna maken jullie samen een plan op dat ervoor zorgt dat u alles kunt betalen en misschien zelfs een reserve kunt aanleggen. Als u al schulden hebt, zal de budgetbegeleider ook bemiddelen met schuldeisers.

De budgetbegeleiding is gratis en eindigt als u in staat bent zelfstandig uw budget onder controle te houden.

  • Dries H.
    Cliënt in budgetbegeleiding

    Ik had een beperkt aantal schulden, en durfde zelf geen contact op te nemen met mijn schuldeisers. Ik stapte dan maar naar het OCMW. Daar maakten ze samen met mij een afbetalingsplan op én ze bemiddelen ook met mijn schuldeisers. Ik blijf wel zelf volledig over mijn eigen geld verantwoordelijk. Maar met de hulp van het OCMW gaat dat toch heel wat makkelijker.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0