Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Denkdag Groeiactieplan Armoede 2018-2019 - werk, volwassen leren en gezondheid

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Wat doen we?  »  Armoedebeleidsplan 2014-2019  »  Denkdag Groeiactieplan

Op 30 maart 2017 kwamen we met 120 personen samen om na te denken over het volgende Groeiactieplan Armoedebestrijding. Met dit Groeiactieplan willen we in 2018 –2019  knelpunten voor mensen in armoede aanpakken in de levensdomeinen werk, volwassen leren en gezondheid.  Mensen met armoede ervaring, uit het beleid, uit verschillende organisaties, academici… gingen in dialoog om samen knelpunten en oplossingen te formuleren.  

Aan de hand van een panelgesprek en discussies per levensdomeinen formuleerden we die dag maximaal twee prioritaire uitdagingen per levensdomein. Daarna werd nagedacht over mogelijke resultaten en acties om binnen deze uitdagingen mee aan de slag te gaan.

Hieronder vindt u de omgevingsanalyses en de verslagen van de dag per domein. We gaan nu met de betrokken diensten samenzitten om te kijken wat we op basis van deze input verder kunnen uitwerken. Waar willen we concreet op inzetten? Hoe formuleren we een doelstelling? En hoe zullen we zien dat we deze waar maken, wie gaat hier werk van maken,… ?Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0