Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Inloophuis Dementie

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Inloophuis Dementie
Inloophuis Dementie

Gent wil een dementievriendelijke stad zijn. Een stad die aandacht heeft voor personen met dementie en hun omgeving.

Mensen met geheugenproblemen en dementie én hun mantelzorgers kunnen voortaan terecht in het Inloophuis Dementie in buurtcentrum De Vaart in Gentbrugge.

Zij kunnen er op elk moment binnenspringen om bij een gezellig potje koffie andere mensen te ontmoeten, gewoon even zichzelf te zijn, informatie in te winnen of deel te nemen aan activiteiten.

Het is geen opvangsetting, de mantelzorger blijft aanwezig. U bepaalt zelf wat u doet of kiest uit het aanbod van die dag.

Voor wie?

Het Inloophuis Dementie is er voor mensen met geheugenproblemen en dementie én hun familie, vrienden, buren, mantelzorgers en iedereen die vragen heeft rond het thema dementie.

Wat?

Gratis aanbod van het Inloophuis:

Ondersteuning en doorverwijzing

  • Bespreek uw verhaal of uw hulpvraag met een professionele medewerker die de juiste informatie geeft of u op maat doorverwijst.
  • Voor professionele ondersteuning en doorverwijzing maakt u een afspraak via e-mail: dementievriendelijk@stad.gent  of via telefoon: 0478 93 25 73.

Informatie op maat

  • Grasduin in folders en brochures die gratis te verkrijgen zijn in het Inloophoekje. Daar kunt u altijd terecht van dinsdag tot vrijdag van 10 u. tot 17 u. tijdens de openingsuren van het Koffiehuis Kaffie is Kaffie.
  • Deze informatie over dementie is vrij mee te nemen. Informatie over zorgverlening, diagnosestelling, vrijwiligersaanbod, activiteiten, ...

Activiteiten

  • Elke maand is er een activiteit in het Inloophuis Dementie waaraan u gratis kunt deelnemen. Geef wel een seintje vooraf voor een vlotte organisatie.
  • Voor het aanbod van vormingen en activiteiten kunt u de folder raadplegen onderaan deze webpagina. U vindt ze ook op de Facebook-pagina van Dementievriendelijk Gent, bij de evenementen. 
  • Meer info over de vormingenreeks 'Dementie en nu' voor mantelzorgers' vindt u hier.
  • Meer info over de vormingenreeks voor personen met milde geheugenproblemen vindt u hier.

Praktische info

Openingstijden

Vanwege de maatregelen tegen corona kunt u tijdelijk alleen op afspraak langskomen, op donderdag. Om de bezoeken veilig te laten verlopen, kunnen we niet meer dan 1 bezoeker tegelijk ontvangen. Ook voor een gesprek met een professionele ondersteuner kunt u een afspraak maken:

Locatie

Buurtcentrum De Vaart, Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Met de auto? Gps instellen op Neerscheldestraat 1, 9050 Gentbrugge. Opletten, betalende groene zone!

Openbaar vervoer: De Lijn, tram 2 op de Brusselsesteenweg. Afstappen aan tramhalte Van Lokerenstraat. Daarna 4 minuten door de Louis Van Houttestraat het bordje 'Buurtcentrum' volgen of via het water (naast het Keizerpark). Bekijk hier de route van tramhalte Van Lokerenstraat naar het Inloophuis.

Vervoersproblemen? Geef gerust een seintje, we zoeken samen naar een oplossing.

Media

Volg en like ons vanaf nu op Facebook! www.facebook.com/dementievriendelijkgent

Als initiatief van Dementievriendelijk Gent post het Inloophuis Dementie regelmatig de maandelijkse activiteiten en andere interessante artikels rond dementie op Facebook.

Partners

Het Inloophuis Dementie werkt samen met volgende partners: Alzheimer Liga Vlaanderen, AZ Jan Palfijn, AZ Maria Middelares, AZ Sint-Lucas, Bond Moyson, Buurtorganisaties, Christelijke Mutualiteit, ECD Paradox, Familiezorg, Familiehulp, Liberale Mutualiteit, OCMW Gent, Partena Ziekenfonds, Praatcafé Dementie, Samana, Stad Gent, WZC De Vijvers, Solidariteit voor het Gezin, UZ Gent.

Sfeerbeelden

In de fotogalerij kunt u foto's bekijken van projecten, activiteiten... [+]

Dementie en Nu

Schrijf u in voor 10 sessies, bedoeld voor mantelzorgers van personen met dementie. [+]

Milde geheugenproblemen

Schrijf u in voor 5 sessies bedoeld voor personen met geheugenproblemen. [+]


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0