Is er voor iedereen

De Horizon

Ferdinand Lousbergskaai 12
9000 Gent

Tel. 09 266 88 55

facebook link
ldc.dehorizonocmw.gent

Elke vrijdagnamiddag wandelvoetbal in het Zuidpark

De Horizon  »  Over ldc De Horizon  »  Nieuws  »  Wandelvoetbal
wandelvoetbal

55-plussers uit de Gentse binnenstad kunnen zich gratis aansluiten bij een nieuwe wandelvoetbalclub, die elke vrijdagnamiddag samenkomt in het Koning Albertpark aan het Zuid.

Wandelvoetbal is een ideale formule om ouderen aan het bewegen te krijgen, maar ook om hen samen te brengen.

 

Het nieuwe wandelvoetbalteam komt er dankzij een samenwerking tussen Stad Gent en de KAA Gent Foundation, de communitywerking van AA Gent die een sociaal-sportieve coach aanstelt.

Weinig sociale contacten

Lokaal dienstencentrum De Horizon is een andere partner in het project. “ In de wijk Zuidpark/Dierentuin is bijna loopt dat op tot 1 op de 4 bewoners ouder dan 55 jaar. In totaal gaat het om een 1.200 mensen”, vertelt antennewerker Liesbet Meuret.

“Tijdens mijn huisbezoeken merkte ik dat een grote groep onder hen nog maar weinig sociale contacten heeft. Zo was er veel interesse voor wandelvoetbal. Dat is echt een sport op maat van senioren en staat open voor dames en heren. En het Zuidpark leent zich daartoe uitstekend."

Kantine Nestor

"Vanuit De Horizon werken we hiervoor samen met onze collega’s van Nestor, dat gevestigd is in Seniorcity in de Tijgerstraat. Zij fungeren als spelerslokaal want de sfeer in de kantine is minstens even belangrijk als wat op het veld gebeurt. Zelf ben ik ook altijd aanwezig zodat buurtbewoners met hun vragen bij mij terecht kunnen.”

Specifieke regels

In wandelvoetbal gelden specifieke regels. "Zoals de naam het al zegt: niet lopen, maar wandelen. Wie toch loopt, krijgt een vrije trap tegen", vertelt coach Filippe Van de Craene. ""Verder zijn het veld en de doelen kleiner, duren de wedstrijden korter, moet je de bal laag aan de grond houden en mag er geen fysiek contact tussen de spelers zijn."

Geïnteresseerd?

Kom dan gewoon rond 14 uur naar het Zuidpark in een sportieve outfit. Deelnemen is gratis.

Je moet wel 55-plusser zijn.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0