Is er voor iedereen

De Vijvers

Walstraat 1
9050 Gentbrugge

Tel. 09 266 30 66

facebook link
wzc.devijversocmw.gent

Tuinieren en creatieve kippen

Drie grote kunstkippen verfraaien de binnentuin van woonzorgcentrum Zonnebloem.

In woonzorgcentrum De Vijvers kunnen bewoners terecht in een mooie, rustige binnentuin. U kunt er wandelen, een boek lezen, of gewoon genieten.

Wie wil, kan er echter ook tuinieren. Zo staan er in de tuin enkele tuinierbakken die op schoothoogte staan. Zo kunnen ook senioren die ietwat minder mobiel zijn hun hobby blijven uitoefenen.

Bovendien staat er in de binnentuin ook een kippenhok met vier kippen waar de senioren kunnen voor zorg dragen. Naast het kippenhok verfraaien ook drie grote, kleurrijke kunstkippen de binnentuin.

 

Twee prijzen

In 2008 won woonzorgcentrum De Vijvers met deze projecten twee prijzen in de ‘Innovation to Care’-wedstrijd. Dat is een wedstrijd die als opzet heeft vernieuwing in de zorgsector te stimuleren. De Vijvers mocht uit de handen van Vlaams minister van Innovatie Patricia Ceysens de publieksprijs ontvangen voor de 'lochtink op uugte'. Het 'creatieve kippenhok' kaapte dan weer de prijs weg van het meest ludieke idee.

Beide projecten passen binnen de visie van het rusthuis om zoveel mogelijk een thuisvervangende omgeving te zijn, met daarbij speciale aandacht voor de wat zwakkere bewoners. Zo zijn de tuinierbakken er wel voor iedereen, toch zijn ze dankzij hun aangepaste hoogte vooral interessant voor bewoners die niet meer zo goed te been zijn en rolstoelgebruikers. Op die manier kunnen ook zij hun favoriete hobby blijven uitoefenen. De geurige bloemen en planten samen met de kakelende kippen stimuleren dan weer extra de zintuigen van dementerende personen.

 
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0