Is er voor iedereen

De Vijvers

Walstraat 1
9050 Gentbrugge

Tel. 09 266 30 66

facebook link
wzc.devijversocmw.gent

Nachtopvang woonzorgcentrum De Vijvers

Wie (tijdelijk) niet zelfstandig kan wonen, is aangewezen op de hulp van thuiszorgdiensten of mantelzorgers (= familie, vrienden, kennissen...). Dat kan vooral 's nachts voor problemen zorgen. De thuiszorgdiensten zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar. Of de mantelzorger raakt oververmoeid door onvoldoende nachtrust en wil eens een avondje voor zichzelf.  

Dan kan de nachtopvang van OCMW Gent een oplossing zijn. Woonzorgcentrum De Vijvers biedt één woning voor nachtopvang aan. Deze woning bestaat uit een ruime en gemeubelde éénpersoonskamer met individuele badkamer, toilet, ijskast en televisietoestel.

Afhankelijk van de individuele zorgen of nood aan hulp ondersteunt en begeleidt ons team u bij reactivatie, bevordering van uw zelfredzaamheid en staat het in voor uw verpleging of verzorging.

Praktisch

De nachtopvang is elke nacht open vanaf 18.00 uur tot 10.00 uur ’s morgens. Wij verwelkomen u tussen 18 uur en 20 uur en u gaat terug naar huis tussen 9 uur en 10 uur.

U betaalt hiervoor 14,89 euro per nacht, inclusief het ontbijt, verzorging en verpleging, onderhoud van de kamer en incontientiemateriaal. Het avondmaal kunt u vrijblijvend verkrijgen tegen 2,10 euro.

Hebt u zelf geen vervoer, dan regelt De Vijvers, zowel op weekdagen als tijdens het weekeinde, vervoer (ook voor rolstoelgebruikers). Voor een enkele rit betaalt u 2,50 euro. Woont u buiten Gent, dan betaalt u meer

 Het aantal nachten per jaar is wel beperkt. Enkele ziekenfondsen bieden een tussenkomst in de dagprijs en wie geniet van de thuiszorgpremie, kan die verder behouden.

Aanvragen en informatie

Voor meer informatie en/of reservatie kunt u terecht bij:

  • woonzorgcentrum De Vijvers;
  • het lokaal dienstencentrum in uw buurt.

Meer uitleg vindt u in de onderaan bijgevoegde folder.

  • Gilbert C.

    Na een operatie kon ik niet goed uit de voeten. Mijn familie zorgde voor mij overdag. Maar 's nachts werd deze taak te zwaar. Voor een tijdje ging ik elke avond naar de nachtopvang van woonzorgcentrum De Vijvers. Zo kon mijn familie 's nachts op beide oren slapen dat ik in goede handen was.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0