Is er voor iedereen

De Liberteyt

Vroonstalledries 22
9032 Wondelgem

Tel. 09 216 10 00

facebook link
wzc.deliberteytocmw.gent

Maak kennis met ons woonzorgcentrum

Naar aanleiding van 50 jaar expo '58 staken bewoners van woonzorgcentrum De Liberteyt en kinderen van speelpleinwerking Dracuna 100 bomen in een katoenen jasje.

Woonzorgcentrum (rusthuis) De Liberteyt ligt in een groene, rustige omgeving op wandelafstand van het centrum van Wondelgem.

We willen ervoor zorgen dat Gentse senioren die wat extra zorg kunnen gebruiken kwaliteitsvol kunnen wonen en leven. Daarvoor heeft woonzorgcentrum De Liberteyt een heel ruim aanbod aan zorg- en dienstverlening. Op die manier kunnen we elke bewoner van ons woonzorgcentrum de zorg aanbieden die hij/zij nodig heeft.

We willen ambitieus de toekomst tegemoet gaan. Daarom blijven wij investeren in nieuwe technieken en grensverleggende projecten met een maatschappelijke meerwaarde.

Bekijk alvast de virtuele rondleiding.

Een tweede thuis

Maar het woonzorgcentrum is meer dan gewoon een verzorgingstehuis. De Liberteyt doet er alles aan om een tweede thuis te zijn voor de senioren, waar ze hun dagen zinvol kunnen invullen.

Dit uit zich in alle aspecten van het verblijf. Senioren mogen zelf de kleur van hun kamer kiezen en mogen die naar wens met eigen meubels inrichten. Het personeel organiseert tal van aangepaste recreatieve en vormingsactiviteiten waar iedereen kan aan deelnemen. Bewoners kunnen ook de activiteiten die ze thuis zo graag deden gewoon voortzetten. Lezen, muziek beluisteren, knutselen en zelfs koken en tuinieren, voor alles is er plaats!

Een open huis

Naast het dagelijks aanbod van activiteiten organiseren we ook tal van projecten, activiteiten en evenementen in samenwerking met buurtbewoners, scholen, verenigingen... Op die manier kunnen mensen, die daar anders misschien niet de kans toe krijgen, zelf eens zien hoe het er in De Liberteyt aan toe gaat. En die mix van jong en oud, familie en vrienden... brengt natuurlijk ook extra leven in de brouwerij!

Een eigen thuis

Wij behandelen elke bewoner als een individu. U kunt in het woonzorgcentrum zelf bepalen hoe u woont, leeft en verzorgd wordt. Dat is essentieel om u goed te voelen.

Bovendien geloven we dat elke bewoner een eigen persoonlijkheid heeft, die nog altijd in ontwikkeling is. De één houdt meer van lezen, de ander houdt meer van beweging. Daarom hebben we een erg ruim aanbod van diensten, projecten… die aansluiten bij de behoeftes van onze bewoners. Zo kan iedereen zich hier verder ontwikkelen naar eigen wens.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0