Is er voor iedereen

De Liberteyt

Vroonstalledries 22
9032 Wondelgem

Tel. 09 216 10 00

facebook link
wzc.deliberteytocmw.gent

Ingepakte bomen

Bewoners van wzc De Liberteyt en kinderen van speelpleinwerking Dracuna pakten 100 bomen in.

De bomen in de Dries, een dreef in de buurt van woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem, wisten op 22 augustus 2008 helemaal niet wat hen overkwam. Bewoners van De Liberteyt pakten samen met de kinderen van speelpleinwerking Dracuna de stam van zo’n 100 bomen in met katoenen stof. Aanleiding was de vijftigste verjaardag van Expo ’58.

 

 

De bewoners werkten een heel jaar rond dit thema. Zo organiseerden ze in 2008 een modeshow uit de jaren ’50, bezochten ze het vernieuwde Atomium en was er een oldtimer tentoonstelling op de parking van het woonzorgcentrum. Het idee voor het project ‘G’embaleerde buume’ om bomen in te pakken was afgekeken van de kunstenaar Christo die wereldberoemd is geworden met het inpakken van historische gebouwen en objecten.

Respect tussen generaties

Met het initiatief stelde De Liberteyt zijn deuren open voor bewoners en organisaties uit de hele buurt. De senioren van het woonzorgcentrum en de kinderen van Dracuna werkten nauw samen, wat hen de kans gaf elkaar wat beter te leren kennen. Zo bevorderde het project samenhang en respect tussen generaties.

Dat het woonzorgcentrum geen oubollige instelling is waar er een soort ziekenhuissfeer hangt, zagen ook de mensen van de foto- en filmclubs van Wondelgem. Zij stonden met fototoestel en camera paraat om alles op de gevoelige plaat vast te leggen.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0