Is er voor iedereen

De Liberteyt

Vroonstalledries 22
9032 Wondelgem

Tel. 09 216 10 00

facebook link
wzc.deliberteytocmw.gent

Tentoonstelling 'Jawadde, wa is me dadde'

De Liberteyt  »  Senioren in beeld/projecten  »  Tentoonstelling Jawadde
Bewoners van woonzorgcentrum De Liberteyt maakten een tentoonstelling over hun dromen, verlangens, hobby's...

Niemand is te oud om te creëren. In het woonzorgcentrum De Liberteyt van het OCMW Gent namen ze dat wel heel letterlijk. Onder de titel “Ja wadde, wa es me dadde!?” opende op zaterdag 4 september 2010 een kunsttentoonstelling. Een deel van de collectie bestond uit kunstwerken, gemaakt voor en met de bewoners van De Liberteyt.

 

 

 

 

Focus op de bewoners

Begin dit jaar logeerden twee jonge kunstenaars een week lang in De Liberteyt om de bewoners te portretteren. Ze werkten rond vragen als: “Wat zien de mensen die hier wonen graag? Wat doet hen dromen? Waar worden ze blij van?” Dit zette de bewoners van het woonzorgcentrum aan om ook eens over deze thema´s na te denken en zelf de handen uit de mouwen te steken. Dit alles resulteerde in een expositie, waarin beelden van Gent en zijn omgeving, natuurbeelden van bloemen en dieren, landschappen en abstract werk met veel kleur prominent aanwezig zijn.

Het centrum als tweede thuis

De collectie ”Ja wadde, wa es me dadde!?” kadert binnen het project “Huiselijkheid en positieve beeldvorming” waaraan alle woonzorgcentra van OCMW Gent deelnemen. Dit project wil duidelijk maken dat de woonzorgcentra van het OCMW niet meer de oubollige instellingen van weleer zijn, waar een soort ziekenhuissfeer heerst. Maar dat ze integendeel een echte thuis zijn voor de bewoners, waar ze zich kunnen blijven ontplooien en betrokken blijven bij het buurtleven.
Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0