Is er voor iedereen

Het Heiveld

Antwerpsesteenweg 776
9040 Sint-Amandsberg

Tel. 09 266 31 11

facebook link
wzc.hetheiveldocmw.gent

Het Heiveld heeft een nieuwe moestuin

nieuwe moestuin

Met 10 nieuwe moestuinbakken en 4 nieuwe kruidenbakken kan de moestuin van Het Heiveld er weer voor een tijd tegen.

 

In Het Heiveld hebben ze al jaren een moestuin met alles erop en eraan: een serre, een tuinhuis. "We hebben hier sla staan, tomaten, wortels, aubergines, courgetten, radijzen, rode bieten, paprika’s, pompoenen, aardbeien, boontjes", vertelt directeur Geert Roggeman.

 

Project huiselijkheid

"De groenten gebruiken we onder meer om soep en slaatjes van te maken. Dat past in ons project huiselijkheid. Bewoners helpen om -samen met vrijwilligers- de tuin te onderhouden en de groenten te versnijden. En wie wil, kan op een mobiel kookeiland zelf zijn maaltijd bereiden."

Kruidenthee

Een opfrisbeurt was al na die jaren nodig. Tien nieuwe moestuinbakken en vier nieuwe kruidenbakken moeten daarvoor zorgen. Tussen de kokosbodembedekker staan groenten als Chinese kool, regenboogsnijbiet en venkel te pronken. In de kruidenbakken staan ananassalie, dropplant en citroenverbena. "Straks maken we onze eigen kruidenthee."

Voor jong en oud

De moestuin leent zich ook tot activiteiten voor jong en oud.. De kleuters van peutertuin Duimelotje uit Sint-Amandsberg kwamen al eens langs.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0