Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Paaseierenraap voor kinderen uit kansarme gezinnen

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Paaseierenraap

Op paaszondag vliegen de paasklokken over Gent. Voor kinderen die het thuis financieel moeilijk hebben, wordt het een dag om niet snel te vergeten. In de tuin van het OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge vullen zij op zondag 1 april om 9.30 uur hun mandje met chocolade paaseieren. Het gaat om een initiatief van de notarissen van Oost-Vlaanderen en OCMW Gent.

 

 

 

Activiteiten voor kinderen

In Gent organiseert de Vakantiewerking van het OCMW activiteiten voor kinderen en jongeren uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Op paaszondag slaat zij de handen in mekaar met de notarissen van Oost-Vlaanderen voor een heuse paaseierenraap.

Breed initiatief

“De paaseierenraap wil zoveel mogelijk kinderen laten deelnemen. Daarom werkt OCMW Gent samen met het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) en alle armoedeverenigingen uit Gent. Hiermee willen we een maximaal aantal kinderen bereiken vanuit verschillende organisaties”, zegt Rudy Coddens, OCMW-voorzitter en schepen van seniorenbeleid, werk, armoedebestrijding en openbaar groen. 

Met steun van de notarissen

De Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat zag in de werkwijze van de Vakantiewerking van OCMW Gent potentieel om er een mooi evenement van te maken. Met de steun van de Oost-Vlaamse notarissen kan OCMW Gent deze unieke paasactiviteit uitwerken.

Uniek paasevenement

Op paaszondag is het dan zover: tientallen gezinnen zakken af naar het OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge.
Ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum is dit een unieke belevenis: hun tuin, waar zeer toepasselijk ook echte kippen verzorgd worden, wordt bestormd door een bende enthousiaste kinderen die op zoek gaan naar chocolade paaseieren.
Vanaf 9.30 uur wordt iedereen met een ontbijt verwelkomd in De Vijvers. Een uurtje later worden alle kinderen tussen 3 en 12 jaar door een speeltheater klaargestoomd voor de paaseierenraap. Daarnaast zijn er tal van randactiviteiten zoals een schmink- en kapperstand voor kleine en grote kinderen.

Afsluiten met hamburgerkraam

Na de paaseierenraap brengen alle kinderen hun buit binnen om ze dan eerlijk te verdelen. Elk kind krijgt gratis een zak met chocolade paaseieren uit handen van de Stichting van het Oost-Vlaams Notariaat.
’s Middags worden de ouders en de kinderen verwend met een hamburgerkraam.

Praktische informatie

Wanneer?
Paaszondag 1 april 2018 vanaf 9.30 uur

Waar?
OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers
Walstraat 1, 9050 Gentbrugge

Programma

  • 9.30 – 10.30 uur: onthaal met koffie en koffiekoek en randanimatie
  • 10.30 uur welkomstwoord OCMW-voorzitter Rudy Coddens
  • 10.40 uur start paaseierenraap - activiteit begeleid door theatergezelschap Skriewer
  • 11u start hamburger op de barbecue
  • 11.15 uur uitdelen paaszakjes en verdelen van de eitjes onder de kinderen
  • 12.30 uur einde

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen.

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0