Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Daten voor senioren - Infomoment op vrijdag 14 september 2018

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Daten voor senioren

Daten op oudere leeftijd is niet evident. De lokale dienstencentra van OCMW Gent organiseren daarom voor het tweede jaar op rij in de herfst groepsactiviteiten voor single 55-plussers, onder het motto 'Nooit te oud voor een nieuwe liefde'. Op vrijdagnamiddag 14 september is er in lokaal dienstencentrum De Horizon een gratis infomoment.

 

 

 

 

 

Mensen die op latere leeftijd alleen vallen, mogen dan wel iemand missen om alles mee te delen, de schrik om zich aan iemand te binden is groot. Om het ijs te helpen breken, organiseren de lokale dienstencentra voor de tweede keer vanaf oktober drie groepsactiviteiten voor singles: speeddaten, koken en dansen.

“Vrijgezelle 55-plussers hebben ook nood aan een nieuwe relatie en intimiteit. Maar zelf de eerste stap zetten, is voor hen een pak moeilijker. Bovendien sluiten de huidige datingmogelijkheden (vooral online, vrij snel en hard) niet echt aan bij hun leefwereld, waardoor hen dat minder ligt. Daarom willen we hen als OCMW een duwtje in de rug geven”, zegt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Nieuwe partner ontmoeten

Bedoeling is om op een ontspannende en vrijblijvende manier andere single 55-plussers te leren kennen. "We doen dat bewust in een lokaal dienstencentrum want dat is voor veel ouderen een vertrouwde omgeving. Zo voelen ze zich direct op hun gemak. Ze doen leuke activiteiten en brengen samen veel tijd door. Dat helpt om mogelijke partners te ontmoeten. Nu, je hoeft er niet per se een lief aan over te houden. Als het helpt om je vriendenkring uit te breiden, loont het zeker al de moeite", vertelt Els Aerssens, psycholoog bij het Departement Ouderenzorg van OCMW Gent.

“Twijfel je om de stap te zetten, neem dan contact op met de psycholoog van je lokaal dienstencentrum. En deelnemers kunnen ook na het traject bij ons terecht voor individuele begeleiding, of ze een partner vinden of niet”, geeft Els Aerssens nog mee.

Praktische info

Het gratis infomoment in lokaal dienstencentrum De Horizon start op vrijdag 14 september vanaf 15 uur.

Senioren die geïnteresseerd zijn, kunnen zich daarna tot 1 oktober inschrijven. Voor het hele traject (3 sessies) betalen ze 30 euro of 21 euro als ze recht hebben op het kansentarief.

Het programma staat voor alle 55-plussers open, dus niet alleen voor vaste bezoekers van de lokale dienstencentra van OCMW Gent.

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0