Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Halfvastenfoor toont ook dit jaar zijn solidaire kant

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Halfvastenfoor toont ook dit jaar zijn solidaire kant

De foorkramers van de Halfvastenfoor verwelkomen in maart zo veel mogelijk Gentenaars op en rond het Sint-Pietersplein. Ook wie het minder breed heeft, is welkom. Daarom verdeelt OCMW Gent op vraag van de foorkramers 1.100 gratis beurtenkaarten onder gezinnen met kinderen. Een fijne traditie waarmee de foorkramers en het OCMW ook dit jaar van Gent een solidaire stad maken.

 

 

 

 

 

 

 

Van zaterdag 3 maart tot en met zondag 25 maart valt er vanalles te beleven op de 521ste Halfvastenfoor. Ruim honderd attracties verleiden de kermisbezoekers met snelheid, spektakel, plezier en eten en drinken.
De foorkramers maken er al jarenlang een warme traditie van om mensen die het minder breed te hebben ook te verwelkomen. Dat gebeurt door gratis beurtenkaarten uit te delen. OCMW Gent verdeelt sinds een paar jaar die beurtenkaarten onder gezinnen met kinderen.

Gezinnen die hulp krijgen van OCMW Gent (denk aan energiepremies, schuldbemiddeling, leefloon, voorschotten, psychologische hulp) ontvangen vanaf 10 maart een uitnodiging in de bus om een beurtenkaart af te halen. Er zijn twee soorten beurtenkaarten: die voor kinderen tot 8 jaar en die voor kinderen van 8 tot 15 jaar. De attracties op de beurtenkaart houden rekening met de leeftijd van de gezinsleden. Zo is er bij de beurtenkaart voor kinderen jonger dan acht jaar bijvoorbeeld een ritje op de draaimolen inbegrepen.
Elke beurtenkaart geeft recht op vijf gratis attracties.
In totaal worden er 1.100 beurtenkaarten verdeeld.

“Foorkramers zijn mensen met een groot hart. Wij verkopen plezier en vinden het belangrijk dat dit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Kinderen van alle rang en stand een fijne dag zien beleven op de Halfvastenfoor is voor ons de kers op de taart. Of de suiker op de oliebollen”, vertelt Guido Herman, foorkramer in hart en nieren.

“Het Gentse armoedebeleidsplan wil armoede verminderen en richt zich in het bijzonder op het aanpakken van kinderarmoede. Een kind laten genieten op de Halfvastenfoor hoort daarbij. Moeder of vader moeten zich geen zorgen maken over de kosten en het kind beleeft net zoals zijn leeftijdsgenootjes een fijn moment”, vult OCMW-voorzitter en schepen van armoedebestrijding Rudy Coddens aan.

Praktisch

De gratis beurtenkaarten worden verdeeld onder gezinnen met kinderen tussen 3 en 15 jaar.
Enkel wie thuis een uitnodiging van OCMW Gent ontvangt, kan een beurtenkaart afhalen.

Voor meer info over de Halfvastenfoor, de attracties en de openingsuren kan je terecht op de website van de foor: https://stad.gent/cultuur-sport-vrije-tijd/halfvastenfoor-gent-2018

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0