Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

CasAperta start met gratis muzieksalons voor duo’s met een naaste met (jong)dementie - Première op zondagnamiddag 11 februari

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  CasAperta
Duo Adentro

CasAperta dat artistieke namiddagen organiseert voor personen met dementie en hun mantelzorgers, pakt dit jaar ook uit met gratis muzieksalons  onder de noemer ‘zondagnamiddagen als een betoverend palet van muzikale kleuren’.  De eerste van vijf voorstellingen vindt plaats op zondagnamiddag 11 februari in het Quatre Mains Klaviercentrum.

 

 

 

 

CasAperta is een gezamenlijk initiatief van OCMW Gent en de Alzheimer Liga Regio Gent en organiseert elke derde maandag van de maand, tussen 13.30 uur en 16 uur, in het Open Huis Mariakerke in de Kasteeldreef 6 gezellige en artistieke namiddagen voor personen met (jong)dementie en hun mantelzorgers. Door het samen beleven van muziek, dans, poëzie, natuur… komen begrip, inzicht en een andere ervaring van dementie naar voor.

Nieuw dit jaar zijn de muzieksalons op zondagnamiddag, waarvan er 5 gepland staan, in het Quatre Mains Klaviercentrum. Duo’s met een naaste met (jong)dementie zijn welkom op deze gratis concerten.
Gitarist Karel Delodder en pianiste Saskia Van Herzeele leiden de muzieksalons in goede banen. De muzikanten zijn studenten van de Koninklijke Academie van Schone Kunsten (KASK) van Gent, die in de muzieksalons hun afstudeerstage doen. Door de samenwerking met het KASK kunnen alle muzieksalons gratis worden aangeboden.

Dementievriendelijk Gent

“De muzieksalons passen wonderwel binnen Dementievriendelijk Gent waarbij we personen met dementie echt een goede plek in onze stad willen geven en het taboe rond dementie willen doorbreken”, stipt OCMW-voorzitter Rudy Coddens aan. “Dat doen we onder meer door mensen met een partner met dementie in duo uit te nodigen op culturele evenementen. Zeker als het om muziek gaat, want muziek kan als geen ander mensen verenigen.”

Programma

  • 11 februari: Iets met liefde. Meezingconcert, van Schubert tot The Beatles.
  • 4 maart: Op toetsen en snaren. Gitarist Karel Delodder en pianiste Saskia Van Herzeele laten het 19de-eeuwse muzieksalon herleven. Een streepje Chopin naast een wolkje Beethoven.
  • 8 april: Nog lang en gelukkig? Sprookjesachtig muziektheater door het Duo Adentro met muziek van Ravel.
  • 29 april: Fiori d’Amore. Het jonge driekoppige ZEAL Ensemble neemt u mee naar een tuin vol weelderige melodieën. Van bekende opera-aria’s tot onverwoestbare evergeens.
  • 27 mei: On A Summer Afternoon. Warme klanken met een exotische toets. Een Argentijsen tango van Astor Piazzolla naast een streepje zigeunermuziek en Spaanse klanken van Albeniz en Granados.

Praktische info

De muzieksalons vinden plaats in het Quatre Mains Klaviercentrum, Kwaadham 52 in Gent. De deuren gaan om 14 uur open, het muzieksalon zelf loopt van 14.30 uur tot 16 uur en wordt gevolgd door een lekkernij. Tegen 17 uur ronden we af.

De toegang is gratis, voor drankjes betalen bezoekers de normale prijs. Inschrijven is verplicht en kan via elenaonderweg@gmail.com, 0484 82 64 80.

Meer info vindt u op http://casapertagent.blogspot.be/.

Vragen?

Journalisten kunnen contact opnemen met:
Bie Hinnekint, stafmedewerker departement Ouderenzorg OCMW Gent, 0476 99 99 72, bie.hinnekint@ocmw.gent.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0