Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Doe-mee-week in de lokale dienstencentra van 10 tot 14 september 2018

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Doe-mee-week

In alle elf lokale dienstencentra van OCMW Gent vindt van maandag 10 tot vrijdag 14 september 2018 de doe-mee-week plaats. Onder de noemer ‘Eindelijk tijd om jong te zijn!’ kan iedereen in die vijf dagen het volledige activiteitenaanbod van de lokale dienstencentra gratis en vrijblijvend uitproberen. Voor de bewoners van Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem en Afsnee is het meteen de gelegenheid om kennis te maken met het gloednieuwe lokaal dienstencentrum De Mantel in Zwijnaarde.

 

 

De lokale dienstencentra willen buurtbewoners, en met name ouderen, zo lang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen in de beste omstandigheden. Ze beschikken daarvoor over een uitgebreid aanbod van activiteiten, dienstverlening en informatieverstrekking en fungeren als ontmoetingsplaats in hun buurt.

Nieuw activiteitenjaar start na doe-mee-week

“De doe-mee-week is een geknipt moment om die werking voor te stellen.  Alle activiteiten zijn in die week gratis. Inschrijven hoeft evenmin. Zo ervaren mensen meteen of iets hen ligt of niet. Proberen is de boodschap en achteraf kunnen ze kiezen en beslissen. De meeste reeksen en lessen starten na de doe-mee-week zodat nieuwe bezoekers meteen kunnen aansluiten”, vertelt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

“Computerworkshops, taallessen (van Portugees over Grieks tot Russisch), salsa, koken, powertex, stamboomonderzoek, stoelvlechten, toneel, kalligrafie, fotobewerking, (portret)tekenen, schilderen, filosofie, zumba... het valt zo gek niet te bedenken of je kunt het wel doen in onze lokale dienstencentra, en dat tegen heel redelijke prijzen”, stipt Bert Seys, directeur van de lokale dienstencentra, aan.

Mobiele UiTPAS-balie

“Verder zijn er infostands rond het dienstverleningsaanbod, vrijwilligerswerk en projecten zoals ‘Buren voor buren’ waarbij de lokale dienstencentra burenzorg willen stimuleren. Tijdens de doe-mee-week kunnen bezoekers uitzonderlijk in hun lokaal dienstencentrum de UiTPAS kopen, een digitale kaart waarmee je aan cultuur, sport en andere activiteiten kunt doen. Je kunt met de kaart punten sparen en die dan omruilen voor een korting, cadeau of een ander voordeel bij alle deelnemende organisaties. Bezoekers die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming of in een collectieve schuldenregeling zitten, krijgen met de UiTPAS op bijna alle activiteiten in de lokale dienstencentra 80 % korting”, aldus nog Bert Seys.

Nieuwe activiteiten

De lokale dienstencentra grijpen de doe-mee-week ook aan om nieuwe activiteiten in de kijker te zetten. Zo gaat een ‘groeigroep’ van ouderen in De Knoop en Speltincx na welke aarde ze aan de toekomstige generaties willen nalaten. De Thuishaven start met Duits voor beginners.

Speltincx pakt uit met trendy koken, oftewel genieten zonder schuldgevoel met seizoensgerechten. Altijd al carambole-biljart of bridge willen spelen? Dan zit u goed in respectievelijk De Horizon en De Regenboog, waar er beginnerscursussen lopen.

Nieuwkomer De Mantel roept donderdag uit tot ‘gezonderdag’, met gezonde kookworkshops. En in de praatgroep gezondheid komen onderwerpen rond gezondheid, welzijn en zelfzorg aan bod.

De Knoop werkt aan een heus liedjesbundel. Elke maandagnamiddag kunt u er komen meezingen: operette, Vlaamse klassiekers, Franse chansons,….Zingplezier staat in ‘Zing maar mee’ voorop en tegelijk oefenen de deelnemers teksten, zodat ze bij feesten als ‘voorzangers’ het publiek mee op sleeptouw kunnen nemen.

Programma

Het volledige programma van de doe-mee-week vindt u via volgende link: www.ocmwgent.be/doemeeweek.

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0