Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Intergenerationeel klassiek concert Bijloke BAL beweegt alle leeftijden

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Intergenerationeel klassiek concert Bijloke BAL beweegt alle leeftijden
kinderen en senioren komen toe in de inkomhal Bijloke

Muziek bouwt bruggen tussen de generaties. Een 200-tal senioren en jongeren wonen op dinsdagnamiddag 6 maart in Muziekcentrum De Bijloke een gratis concert bij: het Bijloke BAL. Waarbij BAL staat voor Beweegt Alle Leeftijden. Het concert wordt voorafgegaan en gevolgd door kennismakingsmomenten tussen jongeren en ouderen.
Journalisten zijn van harte welkom op het concert en op één van de kennismakingsmomenten.

 

 

 

Voor het concert tekenen drie jonge musici, studenten aan het Conservatorium van Gent en laureaten van ‘Speel het hard’, de muziekwedstrijd voor amateurmuzikanten die Canvas samen met het deeltijds kunstonderwijs en Klara organiseerde in het kielzog van de televisiereeks ‘Thomas speelt het hard’.

Eén van hen is de 13-jarige violiste Hanne Dauwe, winnaar van ‘Speel het hard’. Op 7 december speelde ze al in de Bijloke, als voorprogramma van Thomas Vanderveken en begeleid door de Brussels Philharmonic, een vioolconcerto van Felix Mendelssohn.

Naast Hanne Dauwe zijn ook Steven Kleeven (12 jaar, piano) en Guido Janssens (17 jaar, dwarsfluit) van de partij. Zij spelen elk een solo van 15 tot 20 minuten.

Jong en oud in Gent

Het gratis concert is onderdeel van het groter project ‘Jong en oud in Gent’ dat generaties wil verenigen. “Jong en oud kunnen veel van elkaar leren. Door samen te werken, te spelen, te dansen, creatief te zijn, krijgen ze meer respect en waardering voor elkaar. Met het Bijloke BAL, dat dit jaar aan zijn derde editie toe is, ontdekken ze samen de klassieke muziek”, zegt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

Het publiek bestaat uit bezoekers van de lokale dienstencentra (ldc) van OCMW Gent en van de Open Huizen van Stad Gent, bewoners van woonzorgcentra, leerlingen van basis- en middelbare scholen, …  Zo begeleiden leerlingen van de stedelijke VIP-school bewoners van de OCMW-woonzorgcentra De Vijvers en Het Heiveld.

Kennismaking vooraf

Beide groepen maken vooraf kennis met elkaar. Journalisten zijn welkom op één van die kennismakingsmomenten. Senioren van ldc Wibier en OKRA Oude Bareel en studenten van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg eten op de dag van het concert samen hun boterhammen en nemen daarna de bus naar de Bijloke.

Wilt u daar graag bij zijn? Afspraak op dinsdag 6 maart om 12 uur aan de ingang van het Sint-Janscollege, Visitatiestraat 5 in Sint-Amandsberg.

Praktische informatie concert

Wanneer? Dinsdag 6 maart van 13.30 uur tot 15.15 uur
Waar? Bijloke Muziekcentrum, Het Kraakhuis, Jozef Kluyskensstraat 2 in Gent

Programma:

  • 13.30 uur – 14.00 uur: onthaal van de concertbezoekers en verwelkoming door Geert Riem, algemeen directeur van Bijloke Muziekcentrum, en door OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens
  • 14.00 uur – 15.00 uur: concert
  • 15.00 uur: slotwoord door schepen van Jeugd en Onderwijs Elke Decruynaere

Meer info

Journalisten kunnen contact opnemen met Bie Hinnekint, stafmedewerker departement Ouderenzorg OCMW Gent, 0476 99 99 72.

Meer info over ‘Jong en oud in Gent’ vindt u ook op de website http://jongenoudingent.be/ en de Facebookpagina https://www.facebook.com/jongenoudingent/Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0