Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Leerlingen Don Bosco bouwen nieuwe praalwagen voor woonzorgcentrum De Vijvers - Voor de carnavalstoet van zaterdag 24 februari

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Leerlingen Don Bosco bouwen nieuwe praalwagen voor De Vijvers
Praalwagen van wzc De Vijvers in de stoet

Voor het 11de jaar op rij nemen de bewoners van OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers deel aan de carnavalstoet van Ledeberg, die op zaterdagnamiddag 24 februari uitrijdt. En ze doen dat dit jaar met een nieuwe praalwagen, die gebouwd is door leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carnaval leeft sterk binnen woonzorgcentrum De Vijvers. Heel wat bewoners waren vroeger betrokken bij het carnavalsleven in Ledeberg. Ook sommige personeesleden zijn lid van carnavalsverenigingen. “Het past ook volledig binnen de filosofie van onze woonzorgcentra. Wij zijn open en toegankelijke huizen, midden in de wijk, waar iedereen welkom is en waar de bewoners aan het buurtleven kunnen deelnemen”, benadrukt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens.

“Een week voordien hebben we in ons woonzorgcentrum al een kleurrijk feest waaraan ook carnavalsgroepen uit Ledeberg deelnemen. Op vrijdag 23 februari passeert de ‘kinderkarnavalparade’ langs onze deur. En naar goede gewoonte zijn we ook van de partij op de grote carnavalstoet van zaterdag”, vertelt Kelly Overmeire, coördinator animatie en reactivatie in De Vijvers.

Met dank aan leerlingen Don Bosco

“Dit jaar doen we weer mee met een eigen praalwagen. Onze vorige was zo versleten dat we in de stoet van 2017 meereden met onze elektrische rolstoelfiets”, stipt directeur Karen Vanoverbeke van De Vijvers aan. “Voor onze nieuwe praalwagen konden we rekenen op de steun van het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens hun praktijklessen bouwden leerlingen mechanica en en houtbewerking een nieuw huisje, dat wij dan monteren op onze wagen. De leerlingen en hun begeleiders deden een schitterende job, want ze fiksten het in 8 weken tijd en het huisje – een ijzeren frame afgewerkt met hout en plexiglas- mag zeker worden gezien.”

Talentenshow

Zeven bewoners van De Vijvers nemen deel aan de stoet. “Thema dit jaar is ‘Ledebirg got talent’. Onze bewoners, voor de gelegenheid uitgedost met veel glitter en glamour, voeren daarom in hun huisje een talentenshow op, met onze medewerkers als jury. Ze zetten daarbij de vele talenten in ons woonzorgcentrum in de verf, en dan met name die van verpleegkundigen, schoonmaaksters en artsen”, vervolgt Karen Vanoverbeke.

Ook de andere bewoners van De Vijvers kunnen de carnavalsfeer opsnuiven. Zoals andere jaren passeert de stoet langs het woonzorgcentrum in de Walstraat.  De carnavalisten houden er even halt om snoepjes naar de bewoners te gooien. De carnavalstoet vertrekt om 15 uur op het Ledebergplein.

Vragen?

Journalisten kunnen contact opnemen met Karen Vanoverbeke, directeur van woonzorgcentrum De Vijvers, 0497 59 44 85.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0