Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

OCMW Gent komt op voor emancipatie van roze ouderen - Tour d’Amour op 16 februari in woonzorgcentrum Zonnebloem

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  OCMW Gent komt op voor emancipatie van roze ouderen
cover van het boek

De Tour d'Amour van Eveline van de Putte, de Nederlandse schrijfster van het boek “Stormachtig stil. Levensverhalen van roze ouderen”, doet op vrijdagnamiddag 16 februari OCMW-woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde aan. De emancipatie van holebi-ouderen ligt ook OCMW Gent na aan het hart.

“Nog te veel holebi-ouderen durven niet altijd zichzelf te zijn in hun eigen woonomgeving. Het taboe rond hun geaardheid bestaat nog altijd. Onbekend maakt vaak nog onbemind”, stipt OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens aan.

 

 

 

 

 

 

Dialoog aangaan over seksuele diversiteit

De Tour d’Amour, wil met behulp van schrijfster Eveline van de Putte en haar boek “Stormachtig Stil. Levensverhalen van roze ouderen”, die kloof van taboes en onwetendheid overbruggen door de dialoog aan te gaan over seksuele diversiteit.

En dat zowel met (vrijwillige) medewerkers uit de zorg, de bewoners zelf alsook hun familie, evenals met studenten, welzijnsorganisaties en ouderenverenigingen.

Heterokoppels, lesbische vrouwen, homoseksuele ouderen, biseksuele senioren of transgenders; iedereen heeft recht op liefde!

Programma

Op vrijdagnamiddag 16 februari gaat Eveline van de Putte in gesprek met het aanwezige publiek en leest ze fragmenten voor uit haar boek.

Ze is vergezeld van Maria, een holebi-oudere, die over haar ervaringen vertelt.

Interview

Journalisten die naar aanleiding van dit event graag een interview willen met een homoseksuele bewoner in één van onze woonzorgcentra, kunnen hiervoor contact opnemen met Koen Duyck van het communicatieteam Ouderenzorg van OCMW Gent: 0487 47 60 00, koen.duyck@ocmw.gent.

Praktische info

Wanneer? Vrijdag 16 februari van 13.30 uur tot 16 uur
Waar? Woonzorgcentrum Zonnebloem, Hutsepotstraat 29, 9052 Gent-Zwijnaarde

Vragen?

Algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0