Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Rode Duivels-gekte slaat ook toe in OCMW-woonzorgcentra

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Rode Duivels-gekte slaat ook toe in woonzorgcentra
cafetaria woonzorgcentrum De Vijvers

Ook in enkele woonzorgcentra van OCMW Gent is de voetbalgekte losgebarsten. De Vijvers , De Liberteyt en Zonnebloem tonen de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK in Rusland op groot scherm. Bewoners, personeelsleden, bezoekers, familieleden maar ook buurtbewoners zijn welkom.

Woonzorgcentra De Vijvers in Gentbrugge en De Liberteyt in Wondelgem staken een heel feestelijk programma in elkaar.

 

 

 

Rolstoelvoetbal

Net als voor de Rode Duivels begint voor De Vijvers het WK voetbal op maandag 18 juni met een partij rolstoelvoetbal. Tijdens de eerste match tegen Panama worden alle aanwezigen met hotdogs en doritos (een Panamese specialiteit!) onthaald.

Voor de tweede wedstrijd, op zaterdag 23 juni, serveren ze bij de koffie een lekkernij uit Tunesië, dat dan de tegenstander is van de Rode Duivels.
In hun derde en laatste wedstrijd van de eerste ronde op donderdag 28 juni nemen de Belgen het op tegen Engeland. Als versnapering zijn er dan echte Engelse chips te krijgen.

Daarnaast organiseert De Vijvers een pronostiek onder zijn bewoners en medewerkers.

WK-kaffee

Ook in De Liberteyt kunnen bewoners en personeel zich aan een pronostiek wagen. De cafetaria wordt van 15 tot 29 juni omgetoverd in een WK-kaffee. Alle wedstrijden die om 14 uur starten, zijn op groot scherm te volgen. Om de dorst te lessen, wordt het WK-biertje Omer getapt. Toeschouwers kunnen aan een kickertafel zelf wedstrijdjes spelen.

Op vrijdag 22 juni is er zelfs een levende kicker in de tuin van het woonzorgcentrum, met personeel en leerlingen van de buurtschool als pionnen.

Tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels zijn er telkens ‘speciallekes’ te verkrijgen. Zoals hot dogs en een WK-cocktail, plus de verkiezing van de best verklede supporter.

Partytenten

Woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde toont de wedstrijd tegen Tunesië op 23 juni op groot scherm in openlucht in zijn binnentuin, of onder de vele partytenten. “We maken het gezellig met een tapkraan en aangepaste hapjes. Bewoners, familie en personeelsleden zijn welkom”, zegt directeur Stijn Segers.

“Mochten de Rode Duivels doorstoten naar de kwartfinale, dan kunnen we onze vernieuwde cafetaria in gebruik nemen en voorzien we daar ook voor onze buurtbewoners een groot scherm, waarop ze de match kunnen volgen.”

Plaats voor amusement en plezier

“Onze woonzorgcentra zijn het hele jaar door open, warme huizen waar ook buurtbewoners welkom zijn”, stipt OCMW-voorzitter Rudy Coddens aan. “Met dergelijke initiatieven tonen we aan dat het in onze woonzorgcentra goed leven is, dat er ook plaats is voor amusement en plezier.”

Praktische info

Waar?

  • woonzorgcentrum De Vijvers, Walstraat 1 in Gentbrugge
  • woonzorgcentrum De Liberteyt, Vroonstalledries 22 in Wondelgem
  • woonzorgcentrum Zonnebloem, Hutsepotstraat 29 in Zwijnaarde

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0