Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Sociale restaurants goedkoper voor mensen met leefloon vanaf 1 januari

OCMW Gent  »  Over OCMW Gent  »  Actueel  »  In de pers  »  Sociale restaurants goedkoper voor mensen met leefloon vanaf 1 januari

In de acht erkende Gentse sociale restaurants worden de tarieven vanaf januari 2018 aangepast. Mensen met een (equivalent) leefloon betalen er vanaf volgend jaar 3 euro voor een warme maaltijd en op woensdag zelfs maar 2,5 euro.

 

 

  

8 erkende sociale restaurants

OCMW en Stad Gent investeerden de voorbije jaren flink in het netwerk van sociale restaurants. Gent telt op dit moment acht erkende sociale restaurants waar mensen aan een voordelig tarief eten al naargelang hun persoonlijke situatie.

Voor personen met verhoogde tegemoetkoming is dat 5,5 euro per maaltijd. Wie leeft van een leefloon (of een gezinsinkomen heeft dat ligt tussen het barema leefloon en zijn individueel berekend referentiebudget), betaalt momenteel nog 3,5 euro per maaltijd. Ook wie niet aan een verlaagd tarief eet, betaalt een democratisch bedrag: tussen 8 en 13 euro voor een warme lunch.

Drempel verlagen

“We merkten dat mensen met een verhoogde tegemoetkoming al vlot de weg vonden naar een sociaal restaurant. Voor mensen die leven van een leefloon willen we de drempel nog verlagen. In plaats van 3,5 euro betaal je 3 euro vanaf 2018. En op woensdag wordt dat 2,5 euro. Iedereen is welkom, ook gezinnen met kinderen”, aldus Rudy Coddens, OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen.

Strijd tegen armoede

Sociale restaurants spelen een belangrijke rol in de strijd tegen armoede. Gasten eten er gezond en smakelijk voor een beperkt bedrag. Je eet er samen met anderen en doorbreekt zo het isolement waarin vele kwetsbare Gentenaars leven. En bovendien is het een werkplek voor medewerkers die (nog) niet terecht kunnen op de klassieke arbeidsmarkt. Ze leren er een job en ze doen tegelijk ervaring op.

Contact: algemeen nummer OCMW Gent: 09 266 99 11.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0