Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Seniorenweek: kiezen uit 31 verschillende activiteiten

OCMW Gent  »  Seniorenweek
affiche Seniorenweek

Houd alvast de week van maandag 19 tot en met zondag 25 november vrij, want dan is het weer Seniorenweek. Tijd om u te vervelen zult u niet hebben want u kunt uit maar liefst 31 verschillende evenementen kiezen. 

Gent is een leeftijdsvriendelijke stad waar ook de senior een actieve schakel in de buurt is. Dat zet de Seniorenweek dit jaar extra in de verf.

Belangrijk! Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf 23 oktober.

 

 

Ode aan Gent

OCMW Gent, Stad Gent en de Seniorenraad stelden alweer een boeiend programma samen. Met een aantal nieuwigheden.

Zo brengen Luk De Bruyker en Koen Crucke in 'Gent(s-gedicht - Gent(s) gezongen' een ode aan Gent in woord en muziek.

Afspraak op 21 november in de Minardschouwburg.

Sprookjesachtig muziektheater

'Svenka, het meisje met de viool' is sprookjesachtig muziektheater over een oude muziekleraar (Kurt Defrancq) die zijn passie voor muziek doorgeeft aan een meisje dat uit een land-in-oorlog is gevlucht met een lege vioolkist.

Met muziek van o.a. Mozart en beethoven, live gebracht door het Orfeo Kamerorkest.

Op 24 november in de Parnassus aan de Oude Houtlei.

Wandeling voor personen met dementie

Personen met dementie en hun mantelzorgers kunnen herinneringen ophalen aan het dagelijkse leven uit de 20ste en 21ste eeuw via een wandeling langs de collectie in het Huis van Alijn.

Op donderdag 22 november.

Tinkering

Creatieve geesten kunnen zich op 22 november in het Industriemusem uitleven in een workshop 'tinkering'.

Creatief denken, technische snufjes uitproberen, knutselen, prutsen… Dat is tinkeren. Een begeleider helpt u op weg, daarna bent u overgeleverd aan uw eigen creativiteit.

Bruggen slaan

De seniorenweek slaat ook bruggen. Tussen verschillende culturen tijdens de interculturele brunch op 20 november in buurtcentrum Sluizeken aan het Godshuishammeke.

Maar ook tussen generaties in 2 intergenerationele filmcafés, waarbij jong en oud samen naar een verrassingsfilm kijken en daarna ervaringen uitwisselen.

De studenten van het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen verwachten op 21 november de dames voor een brushing en de heren voor een scheerbeurt.

Jo Vally en Bal Römantiek

Een geheide publiekstrekker is het concert van Jo Vally in het ICC op 20 november.

Dansen met of zonder partner kan tijdens het Bal Römantiek op 23 november in de Opera. Met muziek van de Freddy Couchéband en dj Koen.

De Koninklijke Gentse Politieharmonie geeft op 25 november een aperitiefconcert in Het Pand in Onderbergen

Programma

Het volledige programma van de Seniorenweek kun u hier online raadplegen.

In alle lokale dienstencentra, Open Huizen van Stad Gent, Gentinfo-punten, buurtcentra en welzijnsbureaus van OCMW Gent ligt ook een gratis programmabrochure.

Inschrijven

Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf dinsdag 23 oktober. Online op www.stad.gent/seniorenweek. Geen internet? Bel dan Gentinfo: 09 210 10 10 (maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur).

Uw toegangskaarten kunt u vanaf 29 oktober tot en met 10 november afhalen in de Stadswinkel (onder de Raadskelder onder het belfort, Botermarkt 17a). Opgelet! Na 11 november vervalt uw inschrijving.

De Stadswinkel is elke werkdag open van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.

U betaalt 5 euro per activiteit of 1 euro als u een UiTPAS met het kansentarief (KT)  hebt of als u recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming (klevertje ziekenfonds eindigt 2 keer op 1: 001/001).


 

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0