Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Seniorenweek: kiezen uit 32 verschillende activiteiten

OCMW Gent  »  Seniorenweek
affiche Seniorenweek

Houd alvast de week van maandag 18 tot en met zondag 24 november vrij, want dan is het weer Seniorenweek. Tijd om je te vervelen zal je niet hebben want je kan uit maar liefst 32 verschillende evenementen kiezen. 

Gent is een leeftijdsvriendelijke stad waar ook de senior een actieve schakel in de buurt is. Dat zet de Seniorenweek dit jaar extra in de verf.

Belangrijk! Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf dinsdag 29 oktober.

 

Muzikale stadswandeling met Kurt Burgelman

Eén van de blikvangers is een muzikale stadswandeling in plat Gents met Kurt Burgelman, bekend van Biezebaaze en hun hit ‘LoetseBollekeZoetse’.

Kurt neemt je mee op pad door zijn Gent aan de hand van petites histoires, wist-je-datjes en oude volksliedjes.

Er staan twee wandelingen gepland: op 20 en 23 november (vertrek Vrijdagmarkt).

Patissiers Bloch

Theatermaker Luk De Bruyker dramatiseert in 'Jood....en fier' het boek van historica Tina De Gendt en journalist Karel Van Keymeulen over de bekende Gentse patissiers Bloch. Het stuk focust op de oorlogsjaren ’40-’45.

Op maandag 18 november in de Minard, Walpoortstraat 15 (namiddag- en avondvoorstelling).

Karel Waeri

In het muzikale stuk 'De Zwanenzang' kruipt Wim Claeys in de huid van Karel Waeri, de 19de-eeuwse Gentse volkszanger die vooral grossierde in politiek geëngageerde liedjes.

Op donderdag 21 november in NTGent Arca, Sint-Widostraat 4

Gunther Neefs en Bal Römantiek

Een geheide publiekstrekker is het concert van Gunther Neefs op 19 november in het ICC

Dansen met of zonder partner kan tijdens het Bal Römantiek in de Gentse Opera op 22 november. Met muziek van de Freddy Couchéband en dj Koen.

De Koninklijke Gentse Politieharmonie geeft op 24 november een aperitiefconcert in Het Pand in Onderbergen. 

Klassiekers

Voorts zijn er klassiekers zoals de zuiderse brunch (19/11 in Buurtcentrum Sluizeken), het intergenerationeel filmcafé (in Sphinx Cinema), bewegingsactiviteiten zoals aquagym en k'robics, plus de vele themawandelingen (zoals in Sint-Denijs-Westrem, het Miljoenenkwartier, de Bijlokesite en langs mogelijke vindplaatsen van het gestolen schilderij De Rechtvaardige Rechters).

Programma

Het volledige programma van de Seniorenweek kan je hier online raadplegen

In alle lokale dienstencentra, Open Huizen van Stad Gent, Gentinfo-punten, buurtcentra en welzijnsbureaus van OCMW Gent ligt ook een gratis programmabrochure.

Inschrijven

Inschrijven is voor alle activiteiten verplicht en kan vanaf dinsdag 29 oktober. Online op go.stad.gent/seniorenweek. Geen internet? Bel dan Gentinfo: 09 210 10 10 (maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur).

Je toegangskaarten moet je vanaf 4 november tot en met 9 november afhalen in de Stadswinkel in de Raadskelder (onder het belfort, Botermarkt 17A). Na 9 november vervalt je inschrijving!

De Stadswinkel is elke werkdag open van 9 tot 17 uur en op zaterdag van 9 tot 12 uur.

Je betaalt 5 euro per activiteit of 1 euro als je een UiTPAS met het kansentarief (KT)  hebt of als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming.


 

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0