Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Immense muurschildering aan lokaal dienstencentrum De Horizon

OCMW Gent  »  Immense muurschildering aan lokaal dienstencentrum De Horizon
Immense muurschildering aan lokaal dienstencentrum De Horizon

Op de zijgevel van lokaal dienstencentrum De Horizon prijkt sinds kort een enorme muurschildering van straatartiest SMOK.

Met de muurschilderingen wil Stad Gent de lokale dienstencentra beter zichtbaar maken in het straatbeeld.

 

Ingebouwd in appartementsblokken

Drie lokale dienstencentra, De Horizon, De Boei en De Thuishaven zijn in appartementsblokken ingebouwd, waardoor ze vaak niet opvallen.

Daarom liet de stad voor deze drie centra een muurschildering maken. De drie centra hebben een grote blinde zijgevels die uitstekend zijn voor muurschilderingen.

Kunstenaar SMOK

Kunstenaar SMOK (Bart Boudewijns uit  Edegem), een gerenommeerd straatartiest wiens werk in binnen- en buitenland hangt, portretteert in zijn muurschilderingen bezoekers of vrijwilligers van het lokaal dienstencentrum.

Wie dat worden, kunnen de bezoekers zelf beslissen. Voor De Horizon viel de keuze op Isabelle, die er zumbalessen volgt.

De muurschilderingen van de andere twee lokale dienstencentra volgen binnenkort.

Street art-parcours

De muurschilderingen aan de lokale dienstencentra worden ook opgenomen in het street art -parcours van de Stad Gent 'Sorry, Not Sorry Street Art Map', dat bezoekers langs de mooiste 'street art' in Gent gidst.Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0