Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Energiezuinige maatregelen

OCMW Gent  »  Financiële en juridische hulp  »  Energiekosten  »  Energiezuinige maatregelen
Energiezuinige maatregelen

U hebt het waarschijnlijk al gemerkt: de energieprijzen stijgen elk jaar opnieuw. Toch kunt u vermijden dat u met uw energiefactuur in de problemen raakt. Door duurzaam met energie om te springen en een paar kleine handelingen uit te voeren, kunt u de kosten al flink drukken.
Elke Gentenaar kan rechtstreeks bij de Energiecentrale van Stad Gent  een aanvraag doen om een gratis energiescan te laten uitvoeren. Medewerkers van de Energiecentrale inspecteren uw woning van kelder tot zolder en lijsten alle maatregelen op die energie kunnen besparen. U krijgt hiervan een verslag. Soms zijn dit heel eenvoudige tips die ervoor zorgen dat u heel wat minder energie verbruikt.

Tussenkomst energiezuinige maatregelen

Bent u OCMW-cliënt? Hebt u interesse in de energiescan van de Energiecentrale? Contacteer dan uw maatschappelijk werk(st)er. Hij/zij helpt u met uw aanvraag.

Nadat de Energiecentrale een energiescan in uw woning uitvoerde, stuurt de Energiecentrale een verslag op van alle maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen. Uw maatschappelijk werk(st)er ontvangt ook dit verslag en bespreekt dit samen met u. Wilt u op basis van dit verslag een energiezuinige maatregel laten uitvoeren? U kunt daarvoor een financiële tussenkomst van maximaal 400 euro aanvragen bij OCMW Gent.

Enkele voorbeelden hoe u deze premie kunt gebruiken:

  • een energiezuinig toestel kopen (bijvoorbeeld een koelkast of wasmachine);
  • energiezuinige maatregelen uitvoeren (bijvoorbeeld dakisolatie plaatsen);
  • ...

Vraag ernaar bij uw maatschappelijk werk(st)er!

Tussenkomsten van andere overheden en organisaties vindt u terug op de website Vlaanderen is energie.

Bijvoorbeeld: bij aankoop van een energiezuinige koelkast of wasmachine zorgt Eandis voor een kortingbon van 150 euro die u afgeeft aan de kassa wanneer u uw toestel koopt. Meer informatie vindt u terug op de website van Eandis. 

  • Wouter T.
    Cliënt OCMW Gent

    Iemand van de Energiecentrale kwam langs en stelde voor om toch zeker dubbele beglazing te laten steken. Dat was wel duur, maar door die premie kon ik de kosten al wat opvangen. En natuurlijk is mijn energiefactuur lager, dus uiteindelijk doe ik er voordeel mee.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0