Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Rekening water, gas en elektriciteit

OCMW Gent  »  Financiële en juridische hulp  »  Energiekosten  »  Rekening water, gas en elektriciteit
Rekening water, gas en elektriciteit

Hebt u het moeilijk om uw factuur voor elektriciteit, gas of water te betalen? Dan is het mogelijk dat de energieleverancier niet langer energie aan u wil leveren. OCMW Gent helpt u om dit te vermijden. 

Energieleveranciers kunnen niet zomaar beslissen om de toevoer van elektriciteit, gas of water stop te zetten. Als u uw energiefactuur niet kunt betalen, bespreken we uw situatie eerst in de lokale adviescommissie (LAC). Dit is een vergadering waarin medewerkers van de Energiecel, raadsleden en medewerkers van Eandis/TMVW samen zetelen. Een medewerker van OCMW Gent zit de lokale adviescommissie voor.

 

Wat moet u doen?

Als de lokale adviescommissie uw dossier wil bespreken, krijgt u een uitnodiging om persoonlijk uw situatie te komen toelichten. Aan de hand van een gesprek zoeken we dan samen naar een oplossing (bijvoorbeeld een afbetalingsplan). Het is belangrijk dat u ingaat op deze uitnodiging. 

De lokale adviescommissie beslist over:

  • minimumlevering van elektriciteit;
  • heraansluiting van elektriciteit, gas en water;
  • afsluiting van de energietoevoer.

Hebt u een budgetmeter aardgas? Dan kan OCMW Gent u financieel ondersteunen. Meer informatie vindt u bij de Energiecel (tel. 09 266 89 22).

Meer informatie over de minimale levering voor de budgetmeter aardgas, vindt u ook in onderstaand filmpje.

   

  • Catarina A.
    Cliënte OCMW Gent

    Ik had moeite om mijn energiefacturen te betalen en op de duur raakte ik volledig achter met mijn betalingen. Het OCMW bemiddelde met de energieleveranciers en stelde een afbetalingsplan voor. Zo werd ik niet afgesloten van energie.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0