Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Werkervaring opdoen

OCMW Gent  »  Opleiding en werk  »  Werkervaring opdoen

Wilt u aan de slag, maar vindt u moeilijk een job? Wilt u graag wat werkervaring opdoen? Dan is een sociale tewerkstelling misschien iets voor u!

Een sociale tewerkstelling kan bij het OCMW zelf of bij één van de 234 vzw's of privé-werkgevers waarmee OCMW Gent een overeenkomst heeft. In principe kan iedereen voor sociale tewerkstelling bij het OCMW terecht. We zoeken altijd naar een job die het best bij uw profiel en vaardigheden past.

Wat moet u doen?

Ga eerst en vooral langs bij het welzijnsbureau of antenne bij u in de buurt. Daar zal een maatschappelijk werk(st)er uw situatie bekijken.

Als u aan onderstaande voorwaarden voldoet, kan de maatschappelijk werk(st)er u doorverwijzen naar het Opleidings- en Tewerkstellingscentrum (OTC) van OCMW Gent:

  • u hebt recht op leefloon of equivalent leefloon;
  • u spreekt voldoende Nederlands (Europese richtgraad A2);
  • u bent fysiek en psychisch in orde;
  • u leeft in een stabiele woonsituatie.

Het Opleidings- en Tewerkstellingscentrum – begeleiding op maat

In het Opleidings- en Tewerkstellingscentrum krijgt u een trajectbegeleider toegewezen. Die zal u een aantal vragen stellen en een profiel van u opstellen. Op basis van dat profiel zal uw begeleider samen met u een traject uitstippelen dat bij u past.

Dit kan direct een sociale tewerkstelling zijn, maar ook een (taal)opleiding, een oriëntatiecursus, of een project dat u voorbereidt op werk. Of bijvoorbeeld eerst een taalopleiding, daarna een oriëntatiecursus en ten slotte een artikel 60-job. Dat is een contract van bepaalde duur dat het OCMW aan werkzoekenden aanbiedt om zo ervaring op te doen. Een ervaren instructeur leert hen de knepen van het vak.

Wat het ook wordt, de trajectbegeleider volgt u van dichtbij op en staat u met raad en daad bij tijdens uw weg door het OTC. Dienstenbedrijf Sociale Economie

Sociale tewerkstelling bij Stad en OCMW Gent [+]

DUOday

Een werkzoekende met een arbeidshandicap vormt een duo met een werknemer binnen OCMW Gent [+]

  • Leslie V.
    OCMW-cliënt met sociaal arbeidscontract

    Ik ben heel handig en klus graag, maar zonder diploma vond ik geen werk op de arbeidsmarkt. Een OCMW-medewerker stelde me voor om te beginnen in het sociaal werkervaringsproject 'De Schuitschaaf'. Dat is een project waarin we vanalles leren over houtbewerking: we maken en herstellen meubels, restaureren, schilderen... Deze ervaring zal mij in de toekomst bij m'n zoektocht naar werk zeker helpen!


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0