Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Premie voor assistentiewoningen

OCMW Gent  »  Senioren  »  Financiële steun  »  Premie voor assistentiewoningen
Assistentiewoningen Wibier

Senioren met een beperkt inkomen die naar een erkende assistentiewoning (zoals Wibier, Antoniushof en sociale assistentiewoningen Botermarktpoort) willen verhuizen, komen in aanmerking voor een financiële tussenkomst door OCMW Gent.

 

 

 

 

Met deze premie wil OCMW Gent zo veel mogelijk senioren zelfstandig laten wonen in aangepaste woonvormen en hen financiële ademruimte geven om kwaliteitsvol te blijven leven en volwaardig aan onze samenleving te participeren.

Voorwaarden

  • U bent ingeschreven in Gent of was gedomicilieerd in Gent vóór u verhuisde naar uw assistentiewoning.
  • Uw assistentiewoning is erkend door de overheid. Een overzicht van de erkende assistentiewoningen in Vlaanderen vindt u hier: http://www.checkassistentiewoning.be/vind-een-assistentiewoning.
  • Uw assistentiewoning hoeft niet in Gent gelegen te zijn.
  • De dagprijs van uw assistentiewoning bedraagt maximaal 33,30 euro (inclusief alle kosten zoals onderhoud en verbruik van de gemeenschappelijke delen, crisiszorg, 24 uurspermanentie, ondersteuning door de woonassistent).

Hoe?

Maak een afspraak bij een maatschappelijk werker in het lokaal dienstencentrum of woonzorgcentrum van OCMW Gent in uw buurt. Als blijkt dat u aanmerking komt voor de premie, dan volgt een financieel onderzoek door de maatschappelijk werker.

Wat meebrengen?

  • Identiteitskaart
  • Bewijzen van uw inkomsten (pensioen, loonfiches,...)
  • Bewijzen van uw vermogen (uittreksel van uw spaarrekening,...)

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie bedraagt maximaal 795,06 euro per maand voor een alleenstaande en 1.378,62 euro per maand voor een koppel. De precieze omvang van het bedrag hangt af van de dagprijs van uw assistentiewoning en van uw inkomen en vermogen.

Een voorbeeld: U huurt als alleenstaande een assistentiewoning van 750 euro terwijl uw pensioen 1.052 euro bedraagt. Na betaling van de huishuur houdt u dan maar 302 euro over. Dan ontvangt u een premie van 493,06 euro, zodat u elke maand een vrij besteedbaar inkomen van 795,06 euro hebt.

 Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0