Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Woonzorgcentrum De Vijvers leert zijn bewoners met computers omgaan

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Actief ouder worden  »  Digitale Brug
Digitale Brug

Om zijn bewoners met computers en het internet teb leren omgaan, lanceerde het woonzorgcentrum De Vijvers in 2009 het project 'De digitale brug'. Het woj daarmee de allereerste Ouderenzorg Award. Een prijs waarmee de Vlerick Leuven Gent Management School en Flanders DC creatieve en innovatieve initiatieven in de Vlaamse sector van ouderenzorg wil stimuleren.

Een gelijkaardig project werd ook in woonzorgcentrum Het Heiveld opgestart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het departement Ouderenzorg van OCMW Gent doet grote inspanningen om senioren te helpen de digitale kloof te overbruggen. Zo zijn alle lokale dienstencentra openbare computerruimtes, waar bezoekers met de hulp van vrijwilligers op het internet kunnen surfen, e-mailen, chatten, enzovoort.

Met 'De digitale brug' wil ook woonzorgcentrum (wzc) De Vijvers zijn bewoners inwijden in de digitale wereld. Het project bevordert ook de sociale contacten van de bewoners. Ze kunnen nu met hun familie, (klein)kinderen en vrienden chatten, mailen of skypen.

Brug tussen generaties

Het project slaat ook bruggen tussen de generaties. De kinderen van de Vakantiewerking van OCMW Gent krijgen ook toegang tot de computers. In ruil helpen ze de senioren die nog niet zo vlot overweg kunnen met een pc.

Tot slot stelt De Vijvers met 'De digitale brug' zijn deuren ook open voor de buurtbewoners, want ook zij zijn welkom in de cyberruimte. En hun aanwezigheid brengt dan weer meer leven en activiteiten in het woonzorgcentrum.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0