Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Fit in je hoofd

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Actief ouder worden  »  Fit in je hoofd
Fit in je hoofd

Elk jaar zijn er in Vlaanderen gemiddeld 1.000 zelfdodingen en een veelvoud van suicidepogingen. Daarin vormen eenzame senioren een belangrijke risicogroep. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid de campagne  'Fit in je hoofd, goed in je vel', die opgebouwd is rond 10 stappen die kunnen inspireren om gezonder en gelukkiger te leven.

 

 

 

Senioren die vaak alleen zijn, piekeren zich soms suf. Al hun energie gaat naar dat stomme gepieker. De oplossing is vaak simpel: bewegen. Fietsen, wandelen, joggen, sporten. Of gewoon de trap nemen in plaats van de lift, te voet of met de fiets naar de winkel gaan. Je krijgt er een heelrijk ontspannen gevoel van, je maakt je hoofd leeg, je krijgt weer nieuwe energie.

Filmpje

Samen met Stad Gent en vzw LogoGezond + maakte het departement Ouderenzorg van OCMW Gent een filmpje, waarin een bewoner van het woonzorgcentrum De Liberteyt de hoofdrol speelt en waarin alle 10 tips om fit in je hoofd te blijven op een ludieke manier aan bod komen.

Aan de campagne was een wedstrijd verbonden, waarin het Gentse filmpje de tweede prijs wegkaapte. U kunt het filmpje hieronder bekijken. Op de website www.fitinjehoofd.be kun je alle 10 tips voor een goede mentale gezondheid nog eens rustig nalezen.

 


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0