Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Wildemannen en Woestewijven

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Eenzame sok zoekt
Eenzame sok zoekt

29 april 2014 was de Europese Dag van de Intergenerationele Solidariteit. In de namiddag kwamen in de lokale dienstencentra, de woonzorgcentra en serviceflats Antoniushof van OCMW Gent groepjes van ouderen en lagereschoolkinderen samen om in duo's nieuwe sokkenparen te maken van verloren sokken.

Het werd een heel plezante activiteit, die tegelijk de aandacht vestigde op eenzaamheid bij senioren (en kinderen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het idee was heel eenvoudig: een kind en een oudere brachten elk een eenzame sok mee die ze vervolgens samen versierden. De twee versierde sokken vormden zo terug een sokkenpaar.

Wens voor elkaar

Tot slot schreven het kind en de oudere een wens op voor elkaar. Deze wensen stopten ze elk in één van de beide sokken.
Alle nieuwe sokkenparen werden met nietjes en kleine wasknijpertjes aan een “wasdraad” bevestigd. De sokkenvlaggen werden uitgehangen aan de gevels of in de straten van de lokale dienstencentra, woonzorgcentra en het Antoniushof.

Wildemannen en Woestewijven

De sokkenvlaggen zullen ook te zien zijn op het stadsfestival voor kinderen 'Wildemannen & Wildewijven' op zaterdag 4 en zondag 5 oktober, onder de Gentse stadshal. Op vrijdag 3 oktober (de dag voor het festival) bakken senioren in lokaal dienstencentrum De Boei en serviceflats Antoniushof samen 500 wilde woeste pannenkoeken voor de kinderen die naar het festival komen. Bovendien zullen de filmpjes van het "sokkenpimpen" ook te zien zijn in het Hof Van Ryhove.

Video: kinderen van het derde en vierde leerjaar van basisschool het Klaverblad maken samen met senioren van lokaal dienstencentrum De Horizon in Gent nieuwe sokkenparen.

  

 

  

Video: de senioren van lokaal dienstencentrum Speltincx ontvangt de kinderen van het derde leerjaar van de vrije basisschool Sancta Maria in Gentbrugge.

   

 


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0