Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Jongeren OCMW-vakantiewerking kunnen het goed vinden met bewoners van serviceflats Antoniushof

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Antoniushof en Pagadder
Antoniushof en Pagadder

Vakantiewerking De Pagadder van OCMW Gent doet in de vakantieperiodes regelmatig activiteiten met de senioren die in de serviceflats van het Antoniushof wonen.

 

 

 

 

 

 

 

De Pagadder richt zich tot kinderen tussen 3 en 15 jaar van cliënten en personeelsleden. Sinds 2013 doen zij regelmatig activiteiten met de bewoners van de serviceflats Antoniushof van OCMW Gent. Zowel jong als oud beleven hieraan veel plezier.

Ook tijdens de paasvakantie kwamen ze weer samen. Tijdens een crea-atelier maakten ze dit mooi vogelnestje waarover de paashaas waakt.

 

Volksspelen

Tijdens de grote vakantie kwamen de kinderen van De Pagadder opnieuw op bezoek in het Antoniushof. De bewoners hadden een variant bedacht op spel zonder grenzen, maar dan met volksspelen zoals zaklopen, steltlopen en touwtrekken.

 

Ook al viel het weer wat tegen, het werd een leuke voormiddag. "Ik vind het heel plezant om met kinderen samen te werken. En het is ook goed dat kinderen zo ouderen leren waarderen", vertelt bewoonster Jeanne Dhoore, die voor de gelegenheid ook haar dochter, kleindochter en achterkleindochter had uitgenodigd. Een viergeslacht dus!

 

 

 

 

Na de spelletjes aten jong en oud samen in de Cultuurkapel. Dergelijke ontmoetingen doen altijd veel deugd, zegt stafmedewerkster Bie Hinnekint van het departement Ouderenzorg. "Ouderen horen er graag bij. Ze kunnen iets doen voor kinderen en blijven actief. De kinderen krijgen extra aandacht en steken heel wat levenslessen op.

Bezoek Nederlandse hogeschoolstudenten

De intergenerationele projecten binnen het Antoniuhof trokken ook de aandacht van de Hoge School Rotterdam. Een 20-tal studenten van de opleiding 'Maatschappelijke en pedagogische richting'  bezochten op 24 maart 2015 het Antoniushof.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze voerden gesprekken met een 15-tal bewoners en wisselden ervaringen uit. Daarna nuttigden ze samen met de bewoners het middagmaal.

Zowel studenten als bewoners vonden het een leerrijke en boeiende dag.


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0