Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Heldenvitrien 2013

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Heldenvitrien 2013
Heldenvitrien 2013

Intergenerationeel werken is niet nieuw en al zeker geen uitvinding van het OCMW. Vandaag zetten almaar meer beleidsmakers en organisaties intergenerationeel werken bovenaan hun agenda, zeker binnen de zorgsector.

 

 

 

 

 

 

Ook op het internationale niveau staat intergenerationeel werken volop in de belangstelling. 29 april is de internationale dag van de Intergenerationele Solidariteit. En 2012 was het Europese jaar van de Intergenerationele Solidariteit. OCMW Gent creëerde daarvoor de Heldenvitrien.

Via onderstaande link verneemt u meer over de Heldenvitrien en het Europees Jaar van de Intergenerationele Solidariteit.

Confituurpot

Senioren en leerlingen van het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius komen tijdens de Seniorenweek (18 november 2013 - 24 november 2013) samen om te praten over de Heldenvitrien, een kunstwerk van 772 helden in een confituurpot. Iedereen is welkom op dinsdag 19 november tussen 9.30 en 11.30 uur in de Cultuurkapel Antoniushof aan de Sint-Antoniuskaai 10 in Gent.

De Heldenvitrien werd vorig jaar op Erfgoeddag ingehuldigd. Senioren, kinderen, jongeren en personeelsleden van OCMW Gent stopten iets van hun held in een confituurpot. Zo werd de Heldenvitrien een kunstwerk van alle leeftijden, een nieuw maatschappelijk monument dat alle heldenkwaliteiten van iedereen verenigde: jong en oud, vrouw en man, blank en zwart, klein en groot,...

Samen praten

Momenteel zitten er 772 helden in een confituurpot. Daar komen er na de Seniorenweek ongetwijfeld weer een pak bij. Want op dinsdagvoormiddag 19 november komen senioren en 40 leerlingen van het vierde jaar Verzorging en Voeding van het Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius samen om te praten over hun helden van toen en nu.

Bedoeling is dat ze nieuwe helden voordragen en intussen met elkaar discussiëren over de kwaliteiten die een held in hun ogen moet hebben. Daarnaast maken ze ook samen soep en zingen ze liedjes voor elkaar. Zo leren de verschillende generaties elkaar beter kennen en respecteren.

Vrije ingang

Iedereen is welkom vanaf 9.30 uur in de Cultuurkapel Antoniushof aan de Sint-Antoniuskaai 10 in Gent. Vrije ingang, reserveren hoeft niet!


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0