Is er voor iedereen

OCMW Gent

Bezoekadres: Sint-Martensstraat 13
9000 Gent

Tel. 09 266 99 11

facebook link
Mail ons

Mixed Worlds brengt verschillende generaties in contact via multimedia

OCMW Gent  »  Senioren  »  Projecten  »  Jong en oud  »  Mixed Worlds
Mixed Worlds

In Mixed Worlds werken bewoners en personeelsleden van het woonzorgcentrum De Liberteyt, leerlingen en leerkrachten van basisschool De Regenboog en deeltijds lerende jongeren allemaal samen. De aanwezigheid en levendigheid van kinderen in het woonzorgcentrum brengen een heel nieuwe dynamiek teweeg en doorbreken het isolement van de bewoners, terwijl de kinderen de leefwereld van ouderen leren kennen en waarderen.

 

 

 

Blog

Beeldvorming en digitale verslaggeving spelen in Mixed Worlds een cruciale rol. Personeelsleden, leerlingen en leerkrachten leerden om een eigen blog te maken, foto's te bewerken en video's te monteren. Zo kan de hele wereld via www.mixedworldswondelgem.blogspot.be het project volgen. Op de blog brengen jongeren verslag uit van hun activiteiten in het woonzorgcentrum, interviewen ze bewoners, laten ze de bewoners babbelen over hun jonge jaren, enzovoort.

Een voorproefje vindt u hier, maar neem zeker ook een kijkje op de blog.

 

 

Ook voor de bewoners ging een nieuwe en opwindende wereld open: patience spelen op de tablet, hun oude woning opzoeken via Google Street View,  een selfie maken en die foto daarna bewerken, skypen met de buitenwereld, ...

E-award

Mixed Worlds werd ook genomineerd voor de E-award 2014 in het kader van de Digitale Week. Het project kaapte de hoofdprijs weg in de categorie "Samenwerking".

 


Level A conformiteit, W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0